Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Eurogroup με «παράθυρο» για συνέχιση της διαπραγμάτευσης

Αλλά και υποδοχή Βαρουφάκη με τελεσίγραφα!

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση  στο Eurogroup  με «παράθυρο» για συνέχιση της διαπραγμάτευσης
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Eurogroup, με το ζήτημα της Ελλάδας να είναι τελευταίο θέμα και την σχετική συζήτηση να διαρκεί μία ώρα, αλλά και να διαφαίνεται «παράθυρο» για συνέχιση της διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για το αποτέλεσμά της, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φέρεται να παρουσίασε νέα 10σέλιδη πρόταση στους εταίρους, η οποία ενδεχομένως να μην ικανοποίησε πλήρως, αλλά υπάρχει «σήμα» πλέον ότι η Ελλάδα έχει ισχυρή θέληση να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες και να βρεθεί λύση.

Όπως επίσης μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, οι εταίροι είναι διατεθειμένοι να ανακοινώσουν μία ελάφρυνση του χρέους, την οποία δεν θα ανακοινώσουν όμως σήμερα.

Όπως επίσης μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, οι εταίροι είναι διατεθειμένοι να ανακοινώσουν μία ελάφρυνση του χρέους που δεν θα το ανακοινώσουν όμως σήμερα.

Προηγουμένως όμως, με τελεσίγραφα υποδέχθηκαν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη οι ομόλογοί του και οι αξιωματούχοι των δανειστών, όπως ήδη διαφαινόταν από τις δηλώσεις των αξιωματούχων των δανειστών λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης.

Το βαρύ κλίμα το αποτυπώνουν τα δύο «όχι» από Ρέγκλινγκ (ESM) για την ρύθμιση του χρέους και την Λαγκάρντ (ΔΝΤ) για την παράταση της αποπληρωμής της δόσης, ενώ αχτίδα αισιοδοξίας άφησε το «ίσως» από τον Ντάισελμπλουμ για την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον όμως ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα προσπάθησε να ελιχθεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ενώ περιορισμένη αισιοδοξία προκαλεί και η πληροφορία ότι πρ��γραμματίζεται τηλεδιάσκεψη Μέρκελ- Τσίπρα το Σαββατοκύριακο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα μέχρι στιγμής.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top