Διευθυντής καγκελαρίας: επιθυμούμε λύση αλλά πρέπει να τη θέλει και η Αθήνα

Βολές και από τους Σοσιαλδημοκράτες κατά Τσίπρα για «αναξιοπιστία»

Διευθυντής καγκελαρίας: επιθυμούμε λύση αλλά πρέπει να τη θέλει και η Αθήνα
«Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί μια λύση, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι και η ελληνική κυβέρνηση από την δική της πλευρά εργάζεται σκληρά για μια τέτοια λύση», ανέφερε ο διευθυντής της γερμανικής καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, μετά την ενημέρωση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου της χώρας για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Όπως συμπλήρωσε, οι επόμενες ενέργειες θα αποφασιστούν μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Μετά την ίδια συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών Έκχαρτ Ρέμπεργκ δήλωσε ότι μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι το Eurogroup αύριο θα καταλήξει σε αποτέλεσμα.

Σχετικά με το αν θα διεξαχθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για την Ελλάδα ανέφερε ότι αυτό θα αποφασιστεί μετά το Eurogroup και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος της ευθύνης της έναντι του λαού της.

Βολές εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης διατύπωσε και ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών στην ίδια Επιτροπή Γιοχάνες Καρς που επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει στην ελληνική πλευρά ένας αξιόπιστ��ς εταίρος στην προσπάθεια να κρατηθεί επιτυχώς η χώρα στην Ευρωζώνη, για να προσθέσει: «Αυτόν τον εταίρο δεν τον βλέπουμε αυτή την στιγμή». Ο κ. Καρς μετέφερε και δήλωση του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, «αλλά δεν θέλουμε να μας κοροϊδεύουν».

Η εκπρόσωπος της Αριστεράς (Die Linke) Γκεζίνε Λετς άσκησε από την άλλη πλευρά κριτική ότι η Γερμανία προσπαθεί να χορηγήσει στην Ελλάδα ένα φάρμακο το οποίο η ίδια στην κρίση του 2008 δεν θα είχε ποτέ αποδεχθεί και τόνισε ότι «το θέμα είναι η προώθηση της οικονομίας», δήλωσε.

Από τους Πράσινους, ο Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ μίλησε για «πολύ περιορισμένες πληροφορίες » που έδωσε ο Αλτμάιερ στην επιτροπή και κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τους Θεσμούς των δανειστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top