Στο πλευρό του Α. Τσίπρα ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος

«Ο πρωθυπουργός δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι εκβιασμού»

Στο πλευρό του Α. Τσίπρα ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος

​Την στήριξή του στον πρωθυπουργό, εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλος.

«Οι αξιώσεις που προβάλλουν οι δανειστές παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, που ρητά ορίζουν ότι τα υπέρμετρα επαχθή και εξοντωτικά μέτρα, είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν εξαθλιώνουν την αξιοπρεπή διαβίωση κοινωνικών ομάδων και λαών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων αγροίκου εκβιασμού των δανειστών», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωσή του αναφέρει:

«Ζήτησα να δω τον πρωθυπουργό, με τον οποίο με συνδέει ανθρώπινη αγάπη και ιδιαίτερη φιλία, για να του εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση κι εκτίμηση στις θέσεις που διατυπώνει. Συζήτησα μαζί του και του μετέφερα τη γνώμη μου ότι οι πολίτες δεν μπορούν να βλέπουν, ως απλοί θεατές, το διασυρμό της δημοκρατίας και την ταπείνωση της κοινωνίας, από τους διεθνείς μηχανισμούς, που θέλουν την Ελλάδα κερδοσκοπικό εμπόρευμα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων αγροίκου εκβιασμού των δανειστών. Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται σε καθεστώς επιτήρησης που άλλοι σχεδίασαν κι επέβαλαν, νομιμοπ��ίησαν και υπηρέτησαν. Οι αξιώσεις που προβάλλουν οι δανειστές παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, που ρητά ορίζουν ότι τα υπέρμετρα επαχθή και εξοντωτικά μέτρα, είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν εξαθλιώνουν την αξιοπρεπή διαβίωση κοινωνικών ομάδων και λαών.

Η χρεοκρατία δεν είναι Δημοκρατία. Η δεσποτεία των μηχανισμών της τεχνοκρατίας δεν είναι πάνω από τη συνταγματική λαϊκή κυριαρχία. Ο επικοινωνιακός συρφετός, που σκηνοθετεί κινδυνολογίες και παραλυτικά αδιέξοδα, θέλει να λειτουργεί ως εξωθεσμική εξουσία, που περιφρονεί τη δημοκρατική κυβερνητική αυτονομία και κυριαρχία μιας χώρας μέλους της Ε.Ε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top