Σκληραίνει την στάση η Αθήνα, την σκληραίνει και η Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα…

Τι αποκάλυψε ο Τ. Τέλλογλου για την προετοιμασία των εταίρων για ένα Grexit

Σκληραίνει την στάση η Αθήνα, την σκληραίνει και η Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα…

Η σκλήρυνση της στάσης της Αθήνας προκάλεσε την αντίδραση του Βερολίνου, όπου η Μέρκελ ετοιμάζεται για μια ύστατη προσπάθεια στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, το βράδυ της Πέμπτης θα αποφασισθεί στις Βρυξέλλες αν έχει νόημα η σύγκληση μιας έκτακτης συνόδου κορυφής για την Ελλάδα.

Το ίδιο πρωί η κ. Μέρκελ θα εχει μιλήσει στο κοινοβούλιό της αποκαλύπτοντας όμως μόνο ένα μέρος των προθέσεών της. Ο νέος Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα αποκάλυψε σήμερα ωστόσο ότι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής την περασμένη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν θεωρητικά, όπως είπε, για το τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση μιας ελληνικής χρεωκοπίας στο τέλος του μήνα.
Στις συζητήσεις αυτές είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς ότι δεν πήρε μέρος η κ. Μέρκελ. Άρα και εκείνη κάνει ό,τι και ο Αλέξης Τσίπρας: Ετοιμάζεται και για την κακή εξέλιξη, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις.
Και δεν είναι μόνο η Μέρκελ… Ο τρόπος που διαπραγματεύεται η Αθήνα έχει φέρει την καγκελάριο πιο κοντά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους δυο τους να έχουν την ίδια γνώμη με τον σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που επιτίθεται πλέον προσωπικά εναντίον των κ.κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top