Ντράγκι: 'Εχουμε όλα τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπιση ενός Grexit!

«Η μπάλα είναι στο γήπεδό της Ελλάδας» τόνισε

Ντράγκι:

Δραματική χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου! Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στις ελληνικές τράπεζες έχουν δοθεί 118 δις ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο 66% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Την στήριξη αυτή χαρακτήρισε ως «την υψηλότερη που έχει δοθεί» σε οποιαδήποτε χώρα, ενώ όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, επισήμανε υπαινικτικά ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, η ευθύνη για τις περαιτέρω ενέργειες βαραίνει την ελληνική κυβέρνηση, είναι επείγουσα η ανάληψη δράσης».

Πρόσθεσε πάντως ότι «η EKT θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες όσο αυτές είναι φερέγγυες» και ότι «δεν υπάρχει προκαθορισμένο ανώτατο όριο για τον ELA».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι όταν ερωτήθηκε για τον κίνδυνο μετάδοσης ενός Grexit στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, ο Ντράγκι απάντησε αρχικά ότι σε αυτή την περίπτωση «θα μπούμε σε αχαρτογράφητα νερά», αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Ντράγκι παρέπεμψε για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος στους «εκλ��γμένους αξιωματούχους» καθώς, όπως είπε, την ευθύνη δεν την έχει η ΕΚΤ.

Για το πλαφόν στην έκδοση εντόκων γραμματίων, ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε ότι θα επανεξετασθεί το ζήτημα υπό τις εξής προϋποθέσεις:

-Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
-να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και
-να δοθεί έγκριση από το Eurogroup.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε για τη συμφωνία ότι δε νομίζει ότι «είμαστε και τόσο μακριά», ενώ συμπλήρωσε : «Το συντομότερο, το καλύτερο».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top