Ε. Βενιζέλος: «Φεύγω πικραμένος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»

«Θέλω να ελπίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία»

Ε. Βενιζέλος: «Φεύγω πικραμένος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»

​«Φεύγω πικραμένος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος στην εκπομπή OnLine, ενώ ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την διαπραγματευτική της τακτική.

«Δύσκολα θα βρείτε Έλληνα άνω των 40 ετών που δεν ψήφισε κάποια στιγμή στη ζωή του ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε την εποχή που ήταν εύκολα τα πράγματα. Παρόλα αυτά το 2011 αρνηθήκαμε να πάρουμε τυφλά μέτρα λιτότητας. Νιώθω βαθιά πίκρα , γιατί έχω δαπανήσει 5 χρόνια τα οποία ισοδυναμούν ��ε 50, λόγω της πυκνότητας των εξελίξεων, για να κάνω κάτι καλό για τον τόπο μου, κι ενώ καταφέραμε μια μείωση του δημοσίους χρέους κατά 180% σε πραγματικούς αριθμούς, ο κόσμος πιστεύει ότι έχω μετάσχει σε μια πολιτική που έχει κάνει κακό στον τόπο. Το πρόβλημα είναι πως έχει αλλοιωθεί η σχέση των κομμάτων με τους πολίτες, γι’ αυτό αισθάνομαι πικρία», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Αισθάνομαι βεβαίως και ευθύνη ειδικά βλέποντας αυτό που κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης, οι οποίοι επενδύουν χρόνο και κόπο στην επικοινωνία σε αντίθεση με εμάς που ήμασταν με το κεφάλι κάτω και επενδύαμε στην σκληρή δουλειά».

Μάλιστα για την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι πολίτες για τον ίδιο είπε:

«Είμαι απελευθερωμένος αν και έχει αλλοιωθεί πλήρως η φυσιογνωμία μου. Ο μέσος πολίτης πιστεύει ότι εγώ θέλω να ασκώ εξουσία. Βλέπετε το βασικό μου μέλημα δεν ήταν να προστατεύσω τον εαυτό μου, το θέμα δεν είναι η σταδιοδρομία μας, εμάς δεν μας απασχολούσαν οι κυβερνητικές καρέκλες. Είναι βάρος να σηκώνεις αυτό το φορτίο. Εγώ καλούμαι σήμερα να απολογηθώ γι’ αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του ‘80 κατά τη διακυβέρνηση της οποίας εγώ δεν μετείχα, ήμουν καθηγητής. Το σίγουρο είναι πως δεν είχαμε καθόλου επεξεργασμένη επικοινωνιακή πολιτική, επέδρασε καθοριστικά πάνω μας η υπόθεση Τσοχατζόπουλου κι όχι μόνο. Επίσης υποστήκαμε και την φθορά του δεύ��ερου κόμματος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας το οποίο πάντα χάνει. Οι πολίτες ακριβώς επειδή ξέρουν τι τους προσέφερε το ΠΑΣΟΚ είναι απογοητευμένο από τους άλλους, από τους οποίους δεν ξέρουν τι να περιμένουν γι’ αυτό και είναι εντυπωσιακά επιεικής μαζί τους. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την ηγεμονία του στην περίοδο της μεταπολίτευσης και το λέω εγώ που δεν ήμουν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, σημείωσε όμως ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει να αντιμετωπίσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να την περάσει.

«Δεν με εκπλήσσει η κυβέρνηση πορεύεται με την διαπραγμάτευση σχεδόν πέντε μήνες τώρα ενώ στην πραγματικότητα χάνει χρόνο. Από πλευράς μου θέλω να ελπίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν ο κ. Τσίπρας είναι σε θέση να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση γιατί στην ουσία είναι διττή, και το πιο δύσκολο μέρος δεν είναι το έξω αλλά το μέσα. Από πλευράς μου θα καταστεί αναγκαίο το να ληφθούν νέα μέτρα», είπε.

Τόνισε επίσης ότι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα είναι η παράταση του τρέχοντος προγράμματος, που συζητείται έντονα από χθες, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σχηματισμού ενός μετώπου εναλλακτικής διακυβέρνησης απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Θα φανεί από τη συγκυρία, από τις ανάγκες της χώρας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top