Άναψε «φωτιές» μεταξύ Τσιρώνη και Δούρου η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Αιτία το χρέος των 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια για άμμο και μηχανήματα

Άναψε «φωτιές» μεταξύ Τσιρώνη και Δούρου η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και την περιφερειάρχη Αττικής προκαλεί η πυρκαϊά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο που "έπνιξε" στον καπνό την Αττική.

Ο Γιάννης Τσιρώνης επέρριψε ευθύνες στη Ρένα Δούρου για χρέος μισού εκατομμυρίου ευρώ στον εργολάβο με τον οποίο είχε συνάψει σύμβαση, με αποτέλεσμα η μονάδα που τυλίχθηκε στις φλόγες να έχει ξεμείνει από προστατευτική άμμο και αντιπυρικά μηχανήματα.

«Μου ομολόγησαν ότι δεν πληρώθηκε ο εργολάβος, ούτε για το χώμα, ούτε για τα μηχανήματα…» δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Η περιφερειάρχης, μόλις της μετέφεραν τα όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός έσπευσε αμέσως στον Ασπρόπυργο, όπου εξακόντισε αιχμηρά βέλη κατά του Γιάννη Τσιρώνη. «Να επικρατήσει ψυχραιμία και σοβαρότητα από τους αρμόδιους» δήλωσε.

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, προϊστάμενος υπουργός του Γιάννη Τσιρώνη, που υπαινίχθηκε ότι η φωτιά ήταν σκόπιμη και παραδέχθηκε ότι το νέφος που έχει «πνίξει» την Αττική είναι επικίνδυνο.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος δήλωσε από την πλευρά του ότι για την κατάσβεση της φωτιάς χρειάζονται 500 φορτηγά με χώμα που έχουν κόστος 200.000 ευρώ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top