Εξοργισμένος με Τσίπρα ο Γιούνκερ: Επιμένουν κοινοτικοί αξιωματούχοι ότι δεν σήκωσε το τηλέφωνο

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα πάντα και κάνει λόγο για παραφιλολογίες και ανακάλυψη αναπάντητων κλήσεων

Εξοργισμένος με Τσίπρα ο Γιούνκερ: Επιμένουν κοινοτικοί αξιωματούχοι ότι δεν σήκωσε το τηλέφωνο

​Εξοργισμένος φέρεται να είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ώρα που η κυβέρνηση διαψεύδει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να απαντήσει σε τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα, κοινοτικοί αξιωματούχοι επιμένουν πως αυτό όντως συνέβη, επειδή ο Γιούνκερ έχει εξοργιστεί μετά την ψυχρολουσία της Παρασκευής.

2299130.jpg
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, «όλα τα τηλεγραφήματα δεν είναι ίδια, και όταν κάποιος κοινοτικός αξιωματούχος από το περιβάλλον του Γιούνκερ δίνει (το τηλεγράφημα) ότι ο Γιούνκερ δεν απάντησε στο τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού, το κάνει για να το ακούσουμε όλοι και για να σταλεί ένα μήνυμα. Και μένα μου επιβεβαιώνουν ότι συμβαίνει αυτό. Μου επιβεβαιώνουν ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν μετά την ψυχρολουσία της Παρασκευής -που η χώρα δεν πλήρωσε την δ��ση του ΔΝΤ- είναι εξοργισμένος, καθώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του το είχε υποσχεθεί σύμφωνα με κοινοτικούς αξιωματούχους. Περιμένει πια προτάσεις και δεν περιμένει να αποδεχθεί η κυβέρνηση κάποιο πρόγραμμα ή κάποιο πλάνο από πλευράς Γιούνκερ, γιατί πρώτον αυτό δεν υπάρχει, και δεύτερον θεωρείται έτσι κι αλλιώς μια ξεπερασμένη λογική. Περιμένουν η κυβέρνηση να φέρει τις προτάσεις και μέχρι να τις φέρει δεν έχουν κανένα λόγο να συζητήσουν με την άλλη πλευρά, τηλεφωνικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Μάλιστα πρόσθεσε πως «ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι μέχρι προχθές έλεγαν ότι “θέλουμε να συναντηθούμε τα επόμενα 24ωρα” και τώρα λένε “δεν μπορούμε να συναντηθούμε με τους Έλληνες πριν από την Τετάρτη”. Eίναι ενδεικτ��κό της αλλαγής της στάσης τους».

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ:

Την ίδια στιγμή, η Μίνα Αντρέεβα, εκπρόσωπος της Κομισιόν, επιβεβαιώνει πως υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι Τσίπρας και Γιούνκερ δεν μίλησαν, αποφεύγοντας να εξηγήσει τους λόγους:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία. Ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα παραμείνουν οπωσδήποτε σε επαφή τις επόμενες μέρες, όπως είχε ειπωθεί και το βράδυ της Τετάρτης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top