Προκλητικός και πάλι ο Σόιμπλε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με ψέματα»

«Συμφωνούμε με την καγκελάριο στο θέμα της Ελλάδας»

Προκλητικός και πάλι ο Σόιμπλε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με ψέματα»

​Την ώρα που o Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου και θα έχει ίσως την πιο κρίσιμη συνάντηση με τον Ζαν Πολ Γιούνκερ επί των ελληνικών προτάσεων για συμφωνία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, B. Σόιμπλε με συνέντευξή του στο περιοδικό Wirtschaftswoche επιμένει στην σκληρή γραμμή του και κατηγορεί τον Α. Τσίπρα ότι παραπλάνησε τους ψηφοφόρους του.

«Η Ευρώπη βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πρέπει να δρας με λογική, αυτό είναι που κάνει τις τρέχουσες συνομιλίες με την Ελλάδα τόσο κουραστικές. Στις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πείσει τους Έλληνες πως υ��άρχει απλούστερος τρόπος να μείνουν στην ευρωζώνη, τρόπος που δεν περιλαμβάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχει δώσει τέτοιες υποσχέσεις», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες για να βρει η Ελλάδα τρόπο να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

«Έχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα, ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως “του σκληρού” απέναντι στην Αθήνα», είπε.

Όσον αφορά τέλος στα δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχουν ρωγμές στις σχέσεις του με την Α. Μέρκελ, ο ίδιος τα διέψευσε κατηγορηματικά.

«Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση γι�� την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top