Ν. Ρουμπινί: «Η Ελλάδα θα βρει τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ»

«Αν δεν πληρώσει θα είναι η αρχή του ελληνικού ατυχήματος»

​Την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βρει τα χρήματα για να πληρώσει την δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

«Δοχεία με χρήματα θα βρεθούν προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να αποπληρώσει το Διεθνές Νομισμα��ικό Ταμείο», είπε ο κ. Ρουμπινί στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του G7, που πραγματοποιείται στη Δρέσδη και πρόσθεσε:

«Ριζοσπαστικές αποφάσεις, όπως επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες (capital controls) και πάγωμα καταθέσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά, μπορούν να αποφευχθούν».

Πάντως αν η Ελλάδα δεν καταφέρει τελικά να πληρώσει τη δόση, αυτό όπως λέει θα είναι και η αρχή του τέλους.

«Εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να καταβάλλει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, όλοι θα αντιληφθούν ότι αυτή θα είναι η αρχή του ελληνικού ατυχήματος. Ένα ελληνικό ατύχημα δεν θα πλήξει μόνο την Ελλάδα, αλλά αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top