Aνοιχτό το ενδεχόμενο να ενημερώσει ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς μετά τη συμφωνία

Και πρόσκληση Σαμαρά σε Τσίπρα για συνεννόηση

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να ενημερώσει  ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς μετά τη συμφωνία
Δυνατότητες συνεννόησης αρχίζουν να διαφαίνονται αχνά στο πολιτικό σκηνικό, ενόψει του ενδεχομένου συμφωνίας με τους δανειστές.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείει να καλέσει ο Πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει μετά τη συμφωνία, ενώ Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται έτοιμοι να βοηθήσουν, υπό όρους, ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία.

Πρόσκληση για σ��νεννόηση στον Αλέξη Τσίπρα απευθύνει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, με αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΓΟΡΑ που κυκλοφορεί αύριο.

«Σήμερα, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε από τι κινδύνους απειλείται η χώρα, εμείς τους προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση, ώστε να αλλάξει η χώρα πολιτική. Μεγάλη συνεννόηση, για να βγουν εκείνοι από τα ολοφάνερα αδιέξοδά τους, για να βγει η Ελλάδα από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, για να αλλάξει η πολιτική της χώρας, για να υπάρξει συμφωνία, έστω και την ύστατη στιγμή» αναφέρει ο κ. Σαμαράς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλέσει ο Πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει. «Θα το δούμε όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, η συναίνεση θα ήταν ευκταία σε περίπτωση μιας συμφωνίας» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης - εκτός από ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή - παρά τη σκληρή κριτική που ασκούν, είναι διατεθειμένα να στηρίξουν την Κυβέρνηση, αν αλλάξει πολιτική. Από τη Ν.Δ. τονίζουν μάλιστα ότι το θέμα δεν είναι η συγκυβέρνηση, αλλά η σωτηρία της χώρας, με συναίνεση.

«Μεγάλη συνεννόηση, για να υπάρξει συμφωνία που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας, αλλά και την ανάκαμψη που με τόσο κόπο πετύχαμε και τώρα μετατρέπεται σε ύφεση. Δεν επιτρέπονται ούτε ιδεοληψίες ούτε κομματικά προτάγματα. Παρά μόνο το καλό του τόπου» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Καραγκούνης

Το ΠΟΤΑΜΙ θα ψηφίσει στη Βουλή οποιαδήποτε συμφωνία, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να εφαρμόσει και να τηρήσει μια συμφωνία».

«Είχατε πει ότι θα χορεύατε τους δανειστές πεντοζάλη, αλλά εσείς χορεύετε τελικά στο ταψί, ή μάλλον τον ελληνικό λαό τον χορεύουν στο ταψί» σχολίασε σκωπτικά στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης.

«Ο Τσίπρας έγινε καρπαζοεισπράκτορας του Γιουνκέρ και των διεθνών τοκογλύφων, φέρνει μνημονιακή συμφωνία υποταγής και νέα επαχθή μέτρα για τον ελληνικό λαό» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top