Τσακαλώτος: Λύση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για την Ελλάδα

«Θέλουμε συμφωνία μακροχρόνιου και όχι βραχυχρόνιου ορίζοντα»

Τσακαλώτος: Λύση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για την Ελλάδα

«Οι συζητήσεις στο Brussels Group δεν θα καταλήξουν σε τελική συμφωνία» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Guardian, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα χρειάζεται διαβούλευση και λύση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

«Οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να συγκλίνουν απόλυτα, αλλά η γενική εντύπωση είναι ότι υπάρχει σύγκλιση. Υπάρχει η λογική πιθανότητα της σύγκλισης αλλά αυτή θα πρέπει να οριστικοποιηθεί μετά το πέρας του Brussels Group και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να "κλείσουν" οι διαφορές και να υπάρξει αποτέλεσμα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι η επίτευξη συμφωνίας μακροχρόνιου και όχι βραχυχρόνιου ορίζοντα, δεδομένου ότι έχει να αποπληρώσει και ομόλογα ύψους 6,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

00ttt.jpg
«Το Brussels Group δουλεύει με μικρά κουτάκια εξετάζοντας θέματα, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ο συμβιβασμός εκεί. Για την Αθήνα οι διαπραγματεύσεις σχετίζονται με το τι είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε, ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας και τι πρόκειται να πάρουμε» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στο ΔΝΤ για τη στάση του στις διαπραγματεύσεις: «Είναι πάρα πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στις συζητήσεις».

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, η Ελλάδα πιθανόν να ζητήσει έκτακτο Eurogroup στις 3 τις 5 Ιουνίου, πριν καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top