Το Ελεγκτικό Συνέδριο «χτυπά» το ΥΠΟΙΚ: Δίνει πίσω συντάξεις σε ένστολους, γιατρούς, καθηγητές

Εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για αναπροσαρμογή στα επίπεδα του 2012

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «χτυπά» το ΥΠΟΙΚ: Δίνει πίσω συντάξεις σε ένστολους, γιατρούς, καθηγητές

​Στα επίπεδα του 2012 και μάλιστα με άμεση καταβολή των αναδρομικών που προκύπτουν, επαναφέρει το Ελεγκτικό Συνέδριο τις συντάξεις των ενστόλων στρατιωτικών (Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας), των πανεπιστημιακών καθηγητών και των Διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ.

Πρόκειται για τις τρεις κατηγορίες των αποκαλούμενων ειδικών μισθολογίων, για τις οποίες (όσον αφορά στους μισθούς των εν ενεργεία) είχε ασχοληθεί και η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας αλλά είχε δικαιώσει μόνο τους ένστολους.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου όμως με τρεις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις της, προχωρεί για τους συνταξιούχους και των τριών κατηγοριών ειδικών μισθολογίων ένα βήμα παραπέρα και μάλιστα ακύρωσε την απόφαση μείωσης των συντάξεων του 2012 και έστειλε απευθείας εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για άμεση αναδρομική αναπροσαρμογή των συντάξεων στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012.

Οι αποφάσεις -σχεδόν αναμενόμενες- δημιουργούν ανάγκη για καταβολή τεράστιων ποσών προς αυτές τις κατηγορίες και σίγουρα θα προκαλέσουν πονοκέφαλο στο ΥΠΟΙΚ, το οποίο με την απευθείας αποστολή τους στο ΓΛΚ, δύσκολα μπορεί να παρέμβει.

Κεκλεισμένων των θυρών

Οι αποφάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθησαν σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη και ειδικά για την περίπτωση των απόστρατων η Ολομέλεια φέρεται να αποφάσισε με ψήφους 27 υπέρ και 2 κατά, αναφέροντας πως «δεν ��πάρχει νομικό έρεισμα στις περικοπές». Επίσης κρίθηκε ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών. Πρέπει λοιπόν να επιστραφούν όλα τα ανδρομικά από τον Ιούλιο του 2012!

Ανάλογα φέρονται να ήταν και οι αποφάσεις για τους γιατρούς και τους καθηγητές ΑΕΙ (με πλειοψηφία 21 υπερ και 8 κατά).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top