Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου: το παιχνίδι είναι δύσκολο και θέλει αρραγές μέτωπο

«Η κυβέρνηση στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών»

Σε δήλωση στήριξης στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη προέβη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών», o οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη και ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση «πολύπλοκη, σύνθετη» που εξυπηρετεί δύο στόχους ταυτόχρονα: «κλείνουμε το τρέχον πρόγραμμα και διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα ότι οι εταίροι, παρότι δέχονται ότι τα οικονομικά αποτέλεσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Άρα, πρόσθεσε, η εσωτερική κατάσταση, που, δυστυχώς, είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε και ότι η κάθε μια από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, δηλαδή, η Ελλάδα και οι εταίροι, έχουν προτεραιότητες προφανείς και θεμιτές. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει εθνικούς στόχους, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν τη δική τους επιδίωξη, δηλαδή, η ευρωζώνη να μην ξανακυλήσει σε κρίση. Και υπάρχει και το ΔΝΤ που θέλει να διεκδικεί το ρόλο του και θέλει αυτός ο ρόλος να επεκτείνεται και σε περιοχές, όπως η ευρωζώνη, που δεν είναι καταστατικός σκοπός του Ταμείου, είπε.

«Άρα το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό, πολύ συγκεκριμένο και πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Υπογράμμισε τέλος ότι» το μήνυμα αυτό είναι πολύ καθαρό: ο λαός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και η αντιπολίτευση πρέπει να αρθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας και ωριμότητας, που απαιτούν οι συνθήκες».


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top