Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου: το παιχνίδι είναι δύσκολο και θέλει αρραγές μέτωπο

«Η κυβέρνηση στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών»

Σε δήλωση στήριξης στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη προέβη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών», o οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη και ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση «πολύπλοκη, σύνθετη» που εξυπηρετεί δύο στόχους ταυτόχρονα: «κλείνουμε το τρέχον πρόγραμμα και διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα ότι οι εταίροι, παρότι δέχονται ότι τα οικονομικά αποτέλεσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Άρα, πρόσθεσε, η εσωτερική κατάσταση, που, δυστυχώς, είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε και ότι η κάθε μια από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, δηλαδή, η Ελλάδα και οι εταίροι, έχουν προτεραιότητες προφανείς και θεμιτές. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει εθνικούς στόχους, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν τη δική τους επιδίωξη, δηλαδή, η ευρωζώνη να μην ξανακυλήσει σε κρίση. Και υπάρχει και το ΔΝΤ που θέλει να διεκδικεί το ρόλο του και θέλει αυτός ο ρόλος να επεκτείνεται και σε περιοχές, όπως η ευρωζώνη, που δεν είναι καταστατικός σκοπός του Ταμείου, είπε.

«Άρα το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό, πολύ συγκεκριμένο και πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Υπογράμμισε τέλος ότι» το μήνυμα αυτό είναι πολύ καθαρό: ο λαός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και η αντιπολίτευση πρέπει να αρθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας και ωριμότητας, που απαιτούν οι συνθήκες».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top