Περίθαλψη για όλους τέλος; Για διασύνδεση ενσήμων-παροχών υγείας έκανε λόγο ο Ρ.Σπυρόπουλος

«Προσωπικές απόψεις του διοικητή του ΙΚΑ», λέει ο υπουργός Εργασίας

Περίθαλψη για όλους τέλος; Για διασύνδεση ενσήμων-παροχών υγείας έκανε λόγο ο Ρ.Σπυρόπουλος

​Τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος την Τρίτη έκανε λόγο για πιθανή σύνδεση των ενσήμων με τις παροχές υγείας, άδειασε με σημερινή του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, μιλώντας σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση άνοιξε θέμα για διασύνδεση των παροχών υγείας με τα ένσημα που έχει ένας ασφαλισμένος.

«Γιατί πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές;», αναρωτήθηκε ο κ. Σπυρόπουλος και έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά λέγοντας:

«Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα; Προφανώς θα πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης για όλους αλλά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα».

«Για την κυβέρνηση, δεν τίθεται, ούτε υπάρχει, ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο του υπουργείου ή της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να συνδεθούν τα ένσημα με την περίθαλψη. Αντίθετα, η κυβέρνηση δείχνοντας μια μεγάλη ευαισθησία για πρώτη φορά κάλυψε όλους τους ανασφάλιστους», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:

«Αυτές είναι προσωπικές απόψεις του κ. Σπυρόπουλου και δεν υπάρχει στην ατζέντα τέτοιο θέμα».

Όσον αφορά στη μείωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης δεν απάντησε με σαφήνεια αν θα υπάρξει τελικά μαχαίρι και πόσο βαθιά θα πάει αυτό.

«Το επικουρικό σύστημα της χώρας μας, λει��ουργεί πλέον σε μια νέα βάση, θωρακισμένο από ελλείμματα, και διασφαλίζει ότι οι νέες γενιές θα πάρουν επικουρική σύνταξη. Είναι πιθανόν μέσα από την εσωτερική αναδιανομή των οικονομικών του να υπάρξουν προσαρμογές και προς τα κάτω και προς τα πάνω», είπε ο κ. Βρούτσης.

Ερωτώμενος μάλιστα για το αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μαχαίρι 10% στις επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας απάντησε:

«Το αν θα υπάρξει προσαρμογή προς τα πάνω ή προς τα κάτω είναι κάτι που θα το αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο, στην βάση των οικονομικών δυνατοτήτων του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top