«Όχι» από ΟΛΜΕ στη συνάντηση με Λοβέρδο για «μορατόριουμ» σε γιορτές κλπ.

Και συνάντηση ΥΠΕΠΘ με κοσμήτορες για την ίδρυση summer schools

«Όχι» από ΟΛΜΕ στη συνάντηση με  Λοβέρδο για «μορατόριουμ» σε γιορτές κλπ.

Αρνήθηκε να αποδεχτεί το προεδρείο της ΟΛΜΕ την πρόταση Λοβέρδου να υπάρξει ένα «μορατόριουμ» για τις κινητοποιήσεις κατά τις ημέρες των θρησκευτικών και των εθνικών εορτών, όπως επίσης κατά τις επισκέψεις του σε σχολεία της επαρχίας.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν, το πότε, το πού και το πως των κινητοποιήσεών μας» απάντησε η ΟΛΜΕ στον κ. Λοβέρδο, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας.

«Έκανα μία πρόταση μετά τα μέτρα τα οποία υπήρξανε στις πρόσφατες παρελάσεις. Παρεκάλεσα, ζήτησα να υπάρξει ένα moratorium, ας πούμε για την 25η Μαρτίου, μετά από λίγους μήνες, ή, αν το πούμε γενικότερα, για τις εθνικές επετείους και γιορτές, λίγες στιγμές το χρόνο είναι αυτές, να μην παρακωλύονται οι εκδηλώσεις των επετείων επειδή, και εκείνη τη στιγμή τη θεωρεί, ένας συνδικαλιστικός φορέας ότι είναι η στιγμή κατάλληλη να εκφράσει τις απόψεις του για κάποιο θέμα που τον απασχολεί» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος μετά το τέλος της συνάντησης.

Όσον αφορά το «μορατόριουμ» κατά τις επισκέψεις του , ανέφερε ότι ζήτησε από την ΟΛΜΕ «να εκφράζονται εκεί με όποιον τρόπο θέλουν, το πιο μαχητικό, τις δικές τους απόψεις, να προωθούν τα θέματα τους αλλά να μην παρακωλύουν τις εκδηλώσεις στις οποίες θέλω εγώ να παραστώ ή τις οποίες το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει» και «να μην παρακωλύεται η εκ μέρους μου άσκηση αυτοπρόσωπης εποπτείας σε όλη την Ελλάδα».

Ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε σήμερα και με τους Κοσμήτορες των φιλοσοφικών σχολών και τους προέδρους των Τμημάτων Φιλολογίας, σχετικά με την δυνατότητά τους για ίδρυση ξενόγλωσσων επί πληρωμή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, φοιτητές..

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των περισσότερων ιδρυμάτων για λειτουργία μεταπτυχιακών τμημάτων και ειδικών summer schools, ενώ πλήρες προπτυχιακό πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης παρουσίασε η Φιλοσοφική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Επίσης, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών παρουσίασε το εγκεκριμένο σχέδιο για ίδρυση θερινού σχολείου με θέμα "Athens, from ancient polis to postmodern metropolis".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top