381 εκ. ευρώ στο Δημόσιο από τη χορήγηση άδειας χρήσης ραδιοσυχνοτήτων

Χρυσοχοΐδης: Η επιτυχία του διαγωνισμού υπερέβη κάθε προσδοκία

381 εκ. ευρώ στο Δημόσιο από τη χορήγηση άδειας χρήσης ραδιοσυχνοτήτων

Μετά την υπογραφή απόφασης από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στην ΕΕΤΤ να καθορίσει με ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία τον αριθμό των δικαιωμάτων φάσματος στην Κινητή τηλεφωνία, η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανοικτή δημοπρασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις φασματικές περιοχές των 800 και 2600 MHz, εξασφαλίζοντας για το Ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 381.114.000 ευρώ, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Συνολικά, κατακυ��ώθηκε για 15 χρόνια στις εταιρίες COSMOTE, VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ και WIND όλο το διαθέσιμο φάσμα στην περιοχή των 800 MHz και στην περιοχή των 2600 MHz για την ανάπτυξη νέων ασυρμάτων τεχνολογιών στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G), που υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας, πρόσβασης, περιεχομένου και μεταφοράς ευρυζωνικών δεδομένων.

Με αφορμή τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το ψηφιακό μέρισμα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε μεταξύ άλλων :

«Ήταν ο μεγαλύτερος διαγωνισμός δικαιωμάτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που έχει γίνει στην Ελλάδα. Η επιτυχία του υπερέβη κάθε προσδοκία. Το τίμημα είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ εισπράξει το Δημόσιο. Το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 381.114.000 ευρώ. Αυτό το τίμημα αντιστοιχεί στο λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα. Έτσι η χώρα εκπληρώνει έγκαιρα, νωρίτερα από την 1η Νοεμβρίου 2014 μια μνημονιακή υποχρέωση.

Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες θα ωφεληθούν τώρα από νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες, δηλαδή θα έχουν ψηφιακές υποδομές ποιότητας και ταχύτητας σε κάθε γωνιά της χώρας».

«Ο δυναμισμός του κλάδου των επικοινωνιών και η εμπιστοσύνη των διεθνών εταιρειών αφορά και στον Τομέα αυτό, καθώς και η επιλογή μας να αποδοθεί το απελευθερωμένο από την αναλογική τηλεόραση φάσμα στους παρόχους τηλεπικοινωνιών με σκοπό την εμπορική ανάπτυξη σύγχρονων υπηρεσιών στις κινητές επικοινωνίες ή��αν ορθή» δήλωσε επίσης ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top