Το παρασκήνιο της δήλωσης Λαγκάρντ για «μερική» έξοδο από το μνημόνιο

Τι σημαίνει η πρόταση για «μαξιλάρι ασφαλείας» από το ΔΝΤ

Το παρασκήνιο της δήλωσης Λαγκάρντ για «μερική»  έξοδο από το μνημόνιο

Το παρασκήνιο της δήλωσης Λαγκάρντ από την Ουάσιγκτον για «μερική» έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο αποκαλύπτει το δελτίο ειδήσεων του Star.

Ουσιαστικά πρόκειται για έξοδο από το μνημόνιο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως η δημιουργία «εφεδρικού» μηχανισμού στήριξης για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντλήσει από τις αγορές τα απαιτούμενα ποσά .

Όλα αυτά πάντως βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και μένει να οριστικοποιηθούν στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. Εξηγούν όμως κατά μεγάλο μέρος την «αλλοπρόσαλλη» στάση του νέου εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, του Ινδού Ρίσι Γκογιάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γκογιάρ απείλησε «να τα τινάξει όλα στον αέρα» στην πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν προχωρά στις μεταρρυθ��ίσεις, προκαλώντας εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ακόμη και σε θέματα για τα οποία υπήρχε προκαταρκτική συμφωνία.

Τελικά οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν αρκετά, καθώς ο Γκογιάρ αναγκάσθηκε να κάνει πίσω και έστω και στο παρά ένα υπήρξε εκ νέου θετικό κλίμα.

Από την κυβέρνηση πάντως δηλώνουν ότι παρακολουθούν με ιδιαίτερη με προσοχή τις δηλώσεις Λαγκάρντ, αλλά προς το παρόν δεν τοποθετούνται, καθώς η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top