Σόιμπλε: «Ναι» σε νέο πακέτο βοήθειας, «ποτέ ξανά» σε κούρεμα του χρέους

Τι μήνυμα στέλνει στον ΣΥΡΙΖΑ, Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών;

​Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δύο χρόνια, αφήνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Σοίμπλε αποφεύγει να αναφερθεί στο ύψος της ενδεχόμενης βοηθείας, ωστόσο επισημαίνει ότι θα είναι πολύ μικρότερη από τα δύο προηγούμενα προγράμματα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο γερμανός υπουργός είναι κατηγορηματικός: «Ποτέ ξανά» λέει, αλλά δεν αποκλείει μία άλλη μορφή ελάφρυνσης του χρέους.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει ότι πιστεύει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με στόχο το 124% του ΑΕΠ το 2020, προσθέτοντας πως, δεδομένων των καλύτερων του αναμενόμενου «σημερινών αριθμών», δεν βλέπει «πώς θα μπορούσε να προκύψει η ανάγκη για επιπρόσθετες ενέργειες αυτή τη στιγμή».

Επίσης, υπεραμύνεται της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, λέγοντας ότι συνιστά προϋπόθεση για την ανάπτυξη. «Τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή» λέει χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα, επισημαίνει πως αυτό «δεν είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής».

«Αυτό είναι πλάνη. Και μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος» δηλώνει.

Τέλος, στέλνει σαφές μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «αν επιθυμεί κάποιος παραμονή στην ευρωζώνη θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top