Έρχεται από το 2015: Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ρακιντζής: Πολύτιμο εργαλείο ένα ολοκληρωμένο σύστημα

Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα πόθεν έσχες πρόκειται να δημιουργηθεί το 2015 με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές του εγχειρήματος καθώς και οι ατέλειες και τα προβλήματα που παρουσιάζει το σημερινό χειρόγραφο σύστημα.

Ο ΓΓΠΣ, Χαράλαμπος Τσαβδάρης τόνισε ότι με το ολοκληρωμένο σύστημα πόθεν έσχες θα εντοπίζονται με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι υπόχρε��ι σε δήλωση πόθεν έσχες που δεν εκπληρώνουν την σχετική υποχρέωσή τους ενώ από την διασταύρωση των στοιχείων που θα δηλώνεται από τους υπόχρεους (δημόσιοι υπάλληλοι, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, κλπ), θα είναι εφικτός ο ευκολότερος εντοπισμός εστιών διαφθοράς και συναλλαγής.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, αφού παρουσίασε τα προβλήματα του υφιστάμενου χειρόγραφου συστήματος τόνισε ότι η δημιουργία του ΟΠΣ (Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ) πόθεν έσχες θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι με το υφιστάμενο χειρόγραφο σύστημα υπάρχει ένας τεράστιος όγκος έντυπου υλικού με πολύ μεγάλες δυσκολίες όχι μόνο ελέγχου αλλά και αποθήκευσής του.

Στην ημερίδα πήρε μέρος -μεταξύ άλλων- και ο κ. Σούρλας, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, περιέγραψε τα προβλήματα εκτεταμένης φοροδιαφυγής και διαφθοράς στην Ελλάδα κυρίως μέσω της χρήσης offshore εταιρ��ιών και επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας του ΟΠΣ πόθεν έσχες.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top