Διαφωνία και για τα φάρμακα με την τρόικα στη συνάντηση με Γεωργιάδη!

Συμφώνησαν μόνο για την επέκταση του ωραρίου των φαρμακείων

Διαφωνία και για τα φάρμακα με την τρόικα στη συνάντηση με Γεωργιάδη!

Κι άλλα ζητήματα φαίνεται να είναι εκκρεμή στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, εκτός από εκείνα των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση της αγοράς και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων!

Όπως έγινε γνωστό, ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), σε συνδυασμό με άλλα ανοιχτά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά για τα φαρμακεία, όπως διαφάνηκε στη συζήτηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων της τρόικας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάντως, στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας επιθυμούν από την πλευρά τους την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και ζητούν να μπορούν να γίνουν ιδιοκτήτες φαρμακείων επιχειρηματίες που δεν διαθέτουν πτυχίο φαρμακοποιού, να μειωθούν οι υποχρεωτικές αποστάσεις μεταξύ των καταστημάτων, να μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% κ.α.

Ο υπουργός Υγείας συμφώνησε πάντως με την τρόικα να επανεξετασθεί μετά από έξι μήνες το ζήτημα της περαιτέρω μείωσης του ποσοστού κέρδ��υς των φαρμακοποιών, ενώ συναντήθηκε αμέσως μετά με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top