Ούτε η κατσίκα, ούτε η τρόικα "μασάει"…. ταραμά: Θα ξαναπάει στο ΥΠΟΙΚ ο Τόμσεν!

Νέο ραντεβού Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών

Ούτε η κατσίκα, ούτε η τρόικα "μασάει"…. ταραμά: Θα ξαναπάει στο ΥΠΟΙΚ ο Τόμσεν!

Νέο ραντεβού θα έχει στις 5 το απόγευμα το οικονομικό επιτελείο με τους επικεφαλής της τρόικας. Σε αντίθεση με πολλούς από εμάς που ετοιμαζόμαστε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ο κύριος Τόμσεν δεν ξέρει από λαγάνες, χαρταετούς και ταραμοσαλάτες, θέλει μόνο να κάνει ...διαπραγματεύσεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο μετά τον πρώτο γύρο συναντήσεων με τους καθ’ υλην αρμόδιους υπουργούς, θέλει να ξεκινήσει να κλείνει ένα ένα τα ανοικτά μέτωπα, ακόμη και σε τεχνικό επίπεδο πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο θα βρεθούν το δημοσιονομικό «κενό» του 2014, μεγάλα διαρθρωτικά μέτωπα όπως η λίστα του ΟΟΣΑ, οι ομαδικές απολύσεις, και βέβαια το ζήτημα των τραπεζών.

Επίσης, διαφωνίες υπάρχουν για τη διανομή του πλεονάσματος με την τρόικα να θέλει μέρος αυτού να παραμείνει ως "μαξιλάρι" στα κρατικά ταμεία.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης με την τρόικα παρουσία του υπουργού Οικονομικών, αφού συζητήθηκαν η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο Δημόσιο, συμφωνήθηκε νέο ραντεβού πιθανότατα την άλλη βδομάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top