Στον Ενικό και έξω από τα δόντια... τα είπαν Βορίδης και Κασιδιάρης (BINTEO)

Κόντρα για αγκυλωτούς σταυρούς, εγκλήματα, ναζί και φυλακή

Στον Ενικό και έξω από τα δόντια... τα είπαν Βορίδης και Κασιδιάρης (BINTEO)

Η δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή, το αίτημα άρσης ασυλίας 9 βουλευτών, το πόρισμα και η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής του STAR «Στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Με τηλεφωνική παρέμβαση του ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε πως «η δίωξη εις βάρος του κόμματος του είναι ξεκάθαρα πολιτική», ενώ αναφερόμενος στο νέο αίτημα των ανακριτριών για άρση ασυλίας εννέα βουλευτών της Χ.Α. τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να τους συνδέει ή να τους εμπλέκει με καμία παράνομη πράξη.

Σε ότι αφορά τον ίδιο προσωπικά, ο κ.Κασιδιάρης είπε ότι ανακάλυψαν ένα νέο έγκλημα με στόχο να τον φυλακίσουν. «Το σύστημα του μνημονίου δεν θέλει να είμαι ελεύθερος. Δεν επιθυμεί να είμαι παρών κατά την προεκλογική περίοδο για να πω τις αλήθειες που πονάνε αυτό το καθεστώς. Προσπαθεί να με φυλακίσει κατηγορώντας με για αδικήματα με τα οποία δεν έχω καμιά απολύτως σχέση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «στόχος της χούντας του μνημονίου είναι να μας θέσουν εκτός εκλογών».

Η απάντηση Βορίδη στον Κασιδιάρη

«Είναι σχεδόν παιδική και στα όρια της προκλητικής υποτίμησης της νοημοσύνης μας το να ισχυρίζεται κάποιος ότι επειδή υπάρχει αγκυλωτός σταυρός σε ένα νεοκλασικό κτίριο που είναι συνδεμένο με την ταυτότητα του νεοκλασικού κτιρίου- διότι πράγματι ο αγκυλωτός σταυρός υπήρχε ως αρχαιοελληνικό σύμβολο- είναι το ίδιο με το να χρησιμοποιεί κανείς τον αγκυλωτό σταυρό σε πλαίσια πολιτικά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης , απαντώντας στον Ηλία Κασιδιάρη.

«Όταν τον χρησιμοποιεί σε πλαίσια πολιτικά, παραπέμπει σε αυτό με το οποίο ο αγκυλωτός σταυρός έχει γίνει ευρύτερα γνωστός και αυτό είναι η εθνικοσοσιαλδημοκρατική Γερμανία. Επίσης, το ίδιο ισχύει για το χαιρετισμό» τόνισε ο κ. Βορίδης.

«Η ποινική δίωξη αφορά εγκληματικές πράξεις, η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι αυτοτελής εγκληματική πράξη που τελείται από φυσικά πρόσωπα. Το αν κριθούν αθώοι ή ένοχοι αυτό είναι απόφαση της δικαιοσύνης. Δεν είναι ανάγκη να πεις σε κάποιον να σκοτώσει (γιατί αυτό είναι ηθική αυτουργία) γιατί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης αρκείται στην συμμετοχή και στον δόλο της συμμετοχής σε μια οργάνωση που έχει συσταθεί για να τελεί εγκλήματα» επεσήμανε ο κ.Βορίδης.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top