Χρυσοχοΐδης: Εξαιρετικά γενναία τα μέτρα για την Κεφαλονιά, να γίνει η κατάλληλη διαχείριση

«Να αποκατασταθούν άμεσα η εικόνα του νησιού και η καθημερινότητα των ανθρώπων»

Χρυσοχοΐδης: Εξαιρετικά γενναία τα μέτρα για την Κεφαλονιά, να γίνει η κατάλληλη διαχείριση

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η διαχείριση της κρίσης θα γίνει με βάση τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν, αλλά και το γεγονός, ότι έρχεται τουριστική περίοδος και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η εικόνα του νησιού και η καθημερινότητα των ανθρώπων» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αρμόδιος για το συντονισμό των δράσεων στην Κεφαλονιά, κατά την επίσκεψή του στο νησί του Ιονίου.

Ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι οι διαδικασίες πρέπει να έχουν το χαρακτήρα της καταδρομικής επιχείρησης, δηλαδή «πολύ προγραμματισμένα, πολύ υπολογισμένα, πολύ μελετημένα, αλλά ακαριαία, πολύ γρήγορα και τελικώς αποτελεσματικά», και ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, φιλοξενίας των ανθρώπων και προσωρινής στέγασης.

Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση για την αποκατάσταση των άμεσων λειτουργιών του νησιού, που αφορούν στα σχολεία, στην ύδρευση, την αποχέτευση, τα θέματα δημόσιας υγείας και τις δημόσιες υποδομές, όπως είναι το οδικό δίκτυο, το αεροδρόμιο, και το λιμάνι.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε ότι τα εξαιρετικά γενναία μέτρα που ανακοινώθηκαν «θα μείνουν στα χαρτιά, αν αυτή η πολιτική δεν μετατραπεί και δεν μεταφραστεί σε εξυπηρέτηση του κόσμου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top