Καλά κρατεί το πάρτι της φοροδιαφυγής: Το νέο κόλπο με τις «ταμειακές-φαντάσματα»

Απίστευτο: Καφετέρια είχε εκδώσει πάνω από 100.000(!) αποδείξεις-«μαϊμού»!

Καλά κρατεί το πάρτι της φοροδιαφυγής: Το νέο κόλπο με τις «ταμειακές-φαντάσματα»

Καλά κρατεί το πάρτι της φοροδιαφυγής, αφού οι μπαταχτσήδες αποδεικνύονται ιδιαίτερα εφευρετικοί στο πώς να εξαπατήσουν την εφορία αλλά και τους πολίτες.

Τελευταίο… επίτευγμα οι «ταμειακές-φαντάσματα», οι οποίες εκδίδουν αποδείξεις στον αέρα, χωρίς σήμανση από το υπουργείο Οικονομικών, αφήνοντας τρελά κέρδη στον επιχειρηματία που με αυτόν τον τ��όπο κλέβει τόσο τον Κράτος, αφού δεν αποδίδει ΦΠΑ, αλλά και τον πολίτη, αφού τον χρεώνει για ΦΠΑ που βάζει στην τσέπη του!

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που εντόπισαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο καφετέριας-καφεκοπτείου στην περιοχή της Θήβας. Ο επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές και εξέδωσε την τελευταία πενταετία 102.977 αποδείξεις χωρίς αυτές να υποβληθούν ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ για καταβολή ΦΠΑ και λοιπών φόρων!

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έκοβε αποδείξεις με το τσουβάλι αλλά δεν είχε αποδώσει ούτε ένα ευρώ σε ΦΠΑ» λέει κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εκτιμώντας πως η κομπίνα αυτού του τύπου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«�� εφευρετικότητα των φοροφυγάδων είναι ανεξάντλητη» σχολιάζει η ίδια πηγή, αναφέροντας τις περιπτώσεις 2 ακόμη επιχειρήσεων στην Αττική (μια καφετέρια και ένα εστιατόριο) που χρησιμοποίησαν παραποιημένο σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή για την έκδοση αποδείξεων για περισσότερες από 7.000 συναλλαγές!

Πως γίνεται η «μεγάλη ληστεία»

Σε πολλές καφετέριες και εστιατόρια πλέον είναι σύνηθες οι παραγγελίες να καταγράφονται «σε αυτά τα μικρά κομπιουτεράκια με τα μικροσκοπικά πενάκια», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει πηγή του ΣΔΟΕ.

Οι μηχανισμοί αυτοί είναι για την καταγραφή της παραγγελίας. Με την ανάλογη «παρέμβαση», όμως, τέτοιοι μηχανισμοί εκδίδουν και αποδείξεις-μαϊμ��ύδες.

Έτσι, αφενός ο πελάτης θεωρεί πως πήρε την απόδειξή του και αφετέρου αν γίνει ένας απλός έλεγχος θα διαπιστωθεί ότι όλα τα τραπέζια έχουν «αποδείξεις», αλλά το ελληνικό Δημόσιο δεν θα εισπράξει ούτε δεκάρα φόρων...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top