Πότε θα βρίσκω στα σούπερ μάρκετ πλάι στα κοτόπουλα... βιταμίνες και φάρμακα;

Δείτε τι είπε ο Αδ.Γεωργιάδης στην βουλή

Πότε θα βρίσκω στα σούπερ μάρκετ πλάι στα κοτόπουλα...  βιταμίνες και φάρμακα;

Μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχει εκδοθεί από τον ΕΟΦ η λίστα με τις βιταμίνες, τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καλατζή, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ λέγοντας ότι για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι απαραίτητη η παρουσία φαρμακοποιού.

Ο Υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πάντως, ότι από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη θα θέσουν εκ νέου το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Υπάρχουν μην συνταγογραφούμενα φάρμακα που σε συνδυασμό με άλλη ουσία γίνονται επικίνδυνα. Το φάρμακο είναι μια ειδική κατηγορία .... στην Ελλάδα είμαστε η πρώτη χώρα σε φαρμακεία ανά 1000 ανθρώπους ένα φαρμακείο. 18 φορές περισσότερα από τη Δανία που έχει τα λιγότερα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας «μείζον» το θέμα της αύξησης των σημείων πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για αυτό και θα το συζητήσουν οι δύο υπουργοί με την τρόικα.

«Μην μας φοβίζετε γιατί τα ντεπον και τις ασπιρίνες τα παίρνουμε με τις χούφτες» ακούστηκε να λέει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top