ΦΟΡΟΙ: Έχεις 3 ημέρες προθεσμία προκειμένου να αποφύγεις κατασχέσεις, τόκους και πρόστιμα

Δύσκολες ώρες για 1.000.000 φορολογούμενους μέχρι την Παρασκευή

ΦΟΡΟΙ: Έχεις 3 ημέρες προθεσμία προκειμένου να αποφύγεις κατασχέσεις, τόκους και πρόστιμα

Παραζάλη σε περισσότερους από 1.000.000 φορολογούμενους φέρνει η προθεσμία της 31 Ιανουαρίου καθώς θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς με το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία!

Αναλυτικά, έως το τέλος του μήνα οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τα «Νέα», πρέπει να βρουν χρήματα για:

Χαράτσι 2012 για 1.645.000 ακίνητα. Χιλιάδες φορολογούμενοι είχαν την εντύπωση ότι είχαν εξοφλήσει την οφειλή τους, αλλά το υπουργείο Οικονομικών άλλα βρήκε.

Το Μάιο του 2012, προκειμένου η ΔΕΗ να κλείσει τα λογιστικά της και να απαλλαγεί από το βάρος των απλήρωτων λογαριασμών με το χαράτσι, σε όσους δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα τη δεύτερη δόση (είτε γιατί καθυστέρησαν, είτε διότι δεν είχε αποσταλεί ακόμα η ειδοποίηση), έστειλε το φόρο ως ληξιπρόθεσμη οφειλή στην εφορία και το ποσό που στο μεταξύ εισέπραξε (για ΕΕΤΗΔΕ) το κράτησε για μελλοντικό συμψηφισμό με κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος, πράγματι η ΔΕΗ έκανε συμψηφισμό, χωρίς όμως να αναφέρεται κάπου ότι το χαράτσι δεν έχει εξοφληθεί. Ετσι, χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι θεωρούσαν πως είχαν πληρώσει, καλούνται τώρα μέχρι 31 Ιανουαρίου να εξοφλήσουν -χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις- τις οφειλές του 2012.

Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας 2013 για 95.000 οχήματα. Πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων και καλούνται να πληρώσουν τα τέλη αλλά και το πρόστιμο στο ισόποσο της αξίας των εκάστοτε τελών.

ΦΑΠ 2011-2012-2013. Για τους δύο πρώτους ΦΑΠ λήγει η έκτη δόση, για τον ΦΑΠ του 2013 η τέταρτη. Και έπεται συνέχεια...
Φόρος εισοδήματος οικονομικού έτους 2013. Το Δεκέμβριο εστάλησαν 26.843 χρεωστικά εκκαθαριστικά με οφειλόμενους φόρους 46,6 εκατ. ευρώ οι οποίοι θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του μήνα. Ο μέσος φόρος είναι 1.737 ευρώ αλλά με εφάπαξ εξόφληση παρέχεται έκπτωση 1,5%.

Φόρος πολυτελούς διαβίωσης για 7.081 φορολογούμενους. Πρόκειται για υπόχρεους με αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών (που στην πλειοψηφία τους καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που τα αγόρασαν και τώρα δεν πουλιούνται), αεροσκάφη και πισίνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όποιος αγνοήσει την προθεσμία και δεν πληρώσει τους φόρους θα «υποστεί» τα νέα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκτός από τον κίνδυνο των κατασχέσεων, επιβάλλονται χωρίς δεύτερη κουβέντα τόκοι 0,7% σε μηνιαία βάση αλλά και πρόστιμα από 10% έως και 30% ανάλογα με την καθυστέρηση τακτοποίησης της οφειλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top