Αναβλήθηκε η δίκη της οικογένειας Γιακουμάτου - Τι δήλωσε ο δικηγόρος τους

Απών από το δικαστήριο ο βουλευτής της ΝΔ

Αναβλήθηκε η δίκη της οικογένειας Γιακουμάτου - Τι δήλωσε ο δικηγόρος τους

Πρώτη δημοσίευση:15:09

Για τις 11 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη της συζύγου και του αδερφού του Γεράσιμου Γιακουμάτου που κατηγορούνται για θέματα φοροδιαφυγής στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» που διατηρεί η οικογένεια στο Νέο Ψυχικό.

Η αναβολή αποφασίστηκε προκειμένου να κληθούν μάρτυρες από την Οικονομική Αστυνομία, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποφασιστεί αν θα ζητηθεί η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, προκειμένου να παραπεμφθεί και εκείνος σε δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος τω�� δύο κατηγορουμένων, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος τους γιατί, όπως είπε, δεν έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από το ΣΔΟΕ ή άλλη αρμόδια αρχή που διενεργεί ελέγχους. Το δικαστήριο έχει διακόψει προσωρινά για να αποφανθεί επί της αποφάσεως.

Πάντως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκεται στο δικαστήριο. Σε χθεσινή επικοινωνία που είχε μαζί του το STAR, ο κ.Γιακουμάτος τόνισε πως θα αποκαλύψει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη «μεθόδευση» όπως την χαρακτήρισε, λέγοντας ότι η φορολογική παράβαση είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα της τάξεως των 10-20.000 ευρώ, και πως δεν είχε ειδοποιηθεί κανείς σχετικά με το θέμα.

«Οι αρχές μπέρδε��αν το μηνιάτικο που προπλήρωνε ο νοσηλευόμενος με τις αποδείξεις για τα φάρμακα», δήλωσε ο βουλευτής, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ο αδερφός του είναι διευθύνων σύμβουλος του οίκου ευγηρίας και πως η σύζυγος του διετέλεσε πρόεδρος για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 2000.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top