Βενιζέλος στην Βουλή: Μέχρι τον Ιούνιο θα βγούμε από το μνημόνιο

Αιχμές Μεϊμαράκη κατά τρόικας

Βενιζέλος στην Βουλή: Μέχρι τον Ιούνιο θα βγούμε από το μνημόνιο

​«Μέχρι τον Ιούνιο θα βγούμε από το μνημόνιο». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Ε.Βενιζέλος στην τοποθέτησή του κατά την Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην βουλή, χαρακτηρίζοντας το 6μηνο της ελληνικής προεδρίας ως «περίοδο επιβεβαίωσης της οριστικής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση».

Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές και για την γερμανόστροφη πορεία που ακολουθεί η Ε.Ε. σημειώνοντας ότι «η Ε.Ε. έχει ανάγκη από μια νέα αφήγηση. Δεν μπορεί η Ευρώπη να ταυτίζεται με την λιτότητα… χρειαζόμαστε ένα νέο δόγμα ως απάντηση τους ευρωσκεπτικιστές».

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εγγυήσεις προς τους πολίτες της Ευρώπης πριν από την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας τόνισε ότι «για εμάς τραπεζική ένωση χωρίς έναν ενιαίο μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων δεν μπορεί να υπάρχει. Έναν μηχανισμό που θα εγγυάται τουλάχιστον για τις 130 μεγάλες συστημικές τράπεζες μέσα στις οποίες είναι και οι 4 ελληνικές».

Μεϊμαράκης εναντίον τρόικας

bagelismeimarakis1.jpg

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της βουλής ο Ευάγγελος Μείμαράκης άφησε αιχμές κατά της τρόικας, κάνοντας ειδική αναφορά στις πράξεις και στις παραλήψεις των εκπροσώπων των δανειστών.

«Κινούμαστε υπό το βάρος των θυσιών στις οποίες υποβλήθηκαν οι Ευρωπαίοι πολίτες και κυρίως, των κρατών μελών που μπήκαν στο πρόγραμμα. Το οποίο πάντως, συζητείται ακόμη και τώρα για τα λάθη τα οποία είχε και την βιασύνη με την οποία έγινε, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε τη λογοδοσία της τρόικας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μεϊμαράκης,στη διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, χαρακτηρίζοντας «θεσμική ευκαιρία» για την Ελλάδα το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top