Καλά νέα: Θα προκαταβάλλεται το 25% του επιδόματος θέρμανσης!

Για έγκριση στην τρόικα η πρόταση – Μετά την αγορά το υπόλοιπο 75%

​Προκαταβολή μέρους του επιδόματος θέρμανσης προβλέπει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών η οποία θα σταλεί για έγκριση στην τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν το 25% του επιδόματος και να προχωρήσουν στη συνέχεια σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Με την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το υπόλοιπο 75% του επιδόματος.

Με την προκαταβολή μέρους του επιδόματος το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να απαντήσει στο βασικό σημείο κριτικής που δέχεται ότι οι φορολογούμενοι δεν αγοράζουν πετρέλαιο διότι δεν μπορούν να πληρώσουν το σύνολο της τιμής και να περιμένουν στη συνέχεια την είσπραξη του επιδόματος.

Εκτός από την προκαταβολή του επιδόματος, το υπουργείο Οικονομικών προκρίνει και την αύξησή του καθώς και τη χαλάρωση των κριτηρίων για την παροχή του στους φορολογούμενους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top