Τσίπρας: Κρίμα, δεν το περίμενα από εσένα Παντελή - Καψής: Είσαι μεγάλος υποκριτής!

«Μόλις αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει η ΕΡΤ όπως ήταν»

Επίθεση στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Φιμώσατε τη φωνή της Ελλάδας με αντιδημοκρατική εκτροπή άνευ προηγουμένου, που ούτε οι συνταγματάρχες του 1967 δεν τόλμησαν να κάνουν. Όταν αναλάβει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει το ρολόι στην 11 Ιουνίου, θα αποκαταστήσει την δημοκρατία, θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με τους ανθρώπους της» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους ανθρώπους που είναι ��ίπλα του, ότι διακατέχονται από «αισθήματα ρεβανσισμού και απέχθεια στο δημόσιο χώρο και σε οτιδήποτε αφορά την δημοκρατική λειτουργία», και πως έκλεισαν το ΕΡΤ για να περάσει «το μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα ιδιωτικά ΜΜΕ».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε προς τον υφυπουργό για τη Δημόσια Τηλεόραση Παντελή Καψή και του είπε πως θα περίμενε να έχει ηθικές ενστάσεις και να μην αναλάβει τη θέση: «Σας εκτιμώ, δεν περίμενα ποτέ από εσάς να αναλάβετε αυτή τη θέση. Είστε δημοσιογράφος με πλούσια διαδρομή και καριέρα, και δέχεστε να αναλάβετε αυτό τον ρόλο, είναι σαν να βάζουμε τη γάτα να αναδιοργανώσει τα ποντίκια, είναι θέμα ηθικής τάξης».

Καψής: Μεγάλη υποκρισία και λόγια του αέρα κ. Τσίπρα…

Για υποκρισία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Καψής απαντώντας σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο.

«Ο κ. Τσίπρας αναπαρήγαγε τα σχόλια ακροδεξιών μπλογκ. Δεν ήμουν ούτε άνθρωπος του κομματικού σωλήνα, ούτε δέχτηκα να πάω στο δημόσιο. Μιλάτε για θέμα ηθικής τάξης. Υπάρχει μια μεγάλη υποκρισία, έχετε βάλει πρωην διευθυντή του "Βήματος" ως διευθυντή πλέον της "Αυγής". Δεν νομίζω ότι το κάνατε για να παραδώσετε στα "συμφέροντα" την εφημερίδα ��ας…» σχολίασε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση, συμπληρώνοντας πως και ο νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα έχει διατελέσει «νομικός πολλών καναλαρχών».

«Δεν μετέχω στην κυβέρνηση για να υπηρε��ήσω κανενός συμφέροντα. Υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια τηλεόραση που δεν θα είναι φέουδο καμιάς κυβέρνησης και κανενός συνδικαλιστή που ζει παρασιτικά εις βάρος της. Είπατε κ. Τσίπρα ότι έχετε πολιτικές διαφορές με αντιπάλους και ότι με σέβεστε αλλά θεωρώ πως ήταν λόγια του αέρα» κατέληξε ο κ. Καψής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top