Αντισυνταγματικά άρθρα και... φοροπαγίδες στο πολυνομοσχέδιο!

Εντοπίστηκαν από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής

Αντισυνταγματικά άρθρα και... φοροπαγίδες στο πολυνομοσχέδιο!

Την ώρα που οι υπουργοί προσπαθού��αν να πείσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του πολυνομοσχεδίου κατά την χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, σε μια άλλη αίθουσα του Κοινοβουλίου το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής εντόπιζε σειρά… αντισυνταγματικών διατάξεων.

Σε έκθεση του διατυπώνει αρκετές ενστάσεις γύρω από άρθρα που αφορούν τις ρυθμίσεις για την διαθεσιμότητα, την κινητικότητα, την κατάργηση του αφορολόγητου και τον προσδιορισμό της έννοιας του φορολογητέου εισοδήματος.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι ρύθμιση που αφορά την κινητικότητα ενδέχεται να περικλείει κινδύνους για τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα βιοτικά συμφέροντα του υπαλλήλου.

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές φορο - παγίδες στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σύμφωνα με την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας και έτσι ζητήθηκε η αναδιατύπωση και διευκρίνιση δεκάδων άρθρων.

Για παράδειγμα, όσον αφορά την κατάργηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος αναφέρεται στην έκθεση ότι η ρύθμιση δεν είναι συμβατή με την αρχή της φορολόγησης βάσει της φορολογικής ικανότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top