Αποχωρήσεις στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ: Αποτύχαμε να αποτρέψουμε την άλωση της ΕΡΤ!

Σκληρή ανακοίνωση Ματσαγγάνη: Κόκκινες γραμμές της συμφοράς!

Τριγμούς έχει προκαλέσει στη ΔΗΜΑΡ οι χειρισμοί γύρω από το θέμα της ΕΡΤ.

Εν αρχή ήταν η αποχώρηση του Χρήστου Χωμενίδη από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ στη συνέχεια το «Αριστερό Δίκτυο» εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με την οποία καλούσε τη ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις συνεχίζονται με μια σκληρή ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή, στελέχους της ΔΗΜΑΡ και καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Μάνου Ματσαγγάνη, ο οποίος κατηγορεί το κόμμα του ότι απέτυχε να αποτρέψει την «άλωση της ΕΡΤ» και κατηγορ��ί την κυβέρνηση για «αναβίωση του πελατειακού κράτους» και για αυταρχισμό!

Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει πως διαχωρίζει στο εξής τη θέση του από τη ΔΗΜΑΡ, κάνει λόγο για «κόκκινες γραμμές της συμφοράς» και αφήνει αιχμές για κάποιους που ήταν υπερβολικά απασχολημένοι με τον μικρόκοσμό τους…

Ολόκληρη η αιχμηρή ανακοίνωση του κ. Ματσαγγάνη:

«Φοβάμαι ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ συμβολίζει όλα όσα έχουν πάει στραβά από τον περασμένο Ιούνιο. Οσον αφορά την τρικομματική κυβέρνηση: Αντί για μεταρρυθμίσεις και... εξυγίανση, αναβίωση του πελατειακού κράτους συν αυταρχισμός.

Και όσον αφορά τους "ελάσσονες εταίρους", και ιδίως τη ΔΗΜΑΡ: Αντί για επίμονη προσπάθεια με σκοπό τον επηρεασμό της κυβερνητικής πολιτικής (στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, αλλά και της ακεραιότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών) – τι; Ερασιτεχνισμός, απουσία ενός στοιχειώδους μπούσουλα, 4-2-1, κόκκινες γραμμές της συμφοράς και επικοινωνιακή διαχείριση των περισσότερων ζητημάτων.

Η τρικομματική κυβέρνηση απέτυχε να μεταρρυθμίσει τη δημόσια τηλεόραση, και η ΔΗΜΑΡ απέτυχε να αποτρέψει την άλωση της ΕΡΤ από τον Λιάτσο και τους άλλους φ��λους του Σαμαρά. (Για το ΠΑΣΟΚ θα σας γελάσω.)

Τώρα το παιγνίδι θα παίζεται μεταξύ μιας ΝΔ που δήθεν κάνει επίδειξη πυγμής και του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν υπεραμύνεται των δημοσίων αγαθών. Με τη Χρυσή Αυγή στο ρόλο της μόνης δύναμης που κάνει αντισυστημι��ή κριτική.

Χωρίς κάποια τολμηρή πρωτοβουλία – και ποια ακριβώς; – αυτό το συγκεκριμένο παιγνίδι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, μεταρρυθμιστές διαφόρων αποχρώσεων (αριστεροί δημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι), υπερβολικά απασχολημένοι με τον μικρόκοσμό μας όλο αυτό τον καιρό, είμαστε καταδικασμένοι να το κοιτάμε από τον πάγκο – για να μην πω από την εξέδρα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top