Ευθείες βολές ΠΑ��ΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά των χειρισμών του Μαξίμου στο ζήτημα της ΕΡΤ

Δεν ψηφίζουν την κύρωση της Πράξης στη Βουλή

Στα "κάγκελα" βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σχετικά με την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να κλείσει μέχρι νεοτέρας την ΕΡΤ, χωρίς προηγούμενη - όπως υποστηρίζουν συνεννόηση μεταξύ τους.

Ευθείες βολές εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βενιζέλος προς τον πρωθυπουργό κ. A. Σαμαρά, όπως και στον υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη. Πάντως δεν θέτει ζήτημα επιβίωσης της κυβέρνησης, αφήνοντας ερωτηματικό για το εάν κάποιος άλλος επιδιώκει την πτώση της.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ» αναφέρει η ανακοίνωση της Ιπποκράτους.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο» και ότι «όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο» .

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμα:

«Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.

Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά.

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των γενναίων, πραγματικών μ��ταρρυθμίσεων στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στις ΔΕΚΟ, στην ΕΡΤ. Είναι όμως κατά των φευγαλέων και επικίνδυνων κινήσεων εντυπωσιασμού. Κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία.

Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;

Τίθεται βεβαίως προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει;

Ζητούμε την άμεση συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς που δεν το θεωρεί τώρα αναγκαίο;».

Την αντίθεσή της εξέφρασε και η ΔΗΜΑΡ, με μία σαφώς πιο λιτή ανακοίνωση, στην οποία όμως επαναλαμβάνει την κατηγορηματική της αντίθεση στο κλείσιμο της ΕΡΤ και διαμηνύει ότι -όπως και το ΠΑΣΟΚ- δεν θα ψηφίσει την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top