Τσίπρας: Μην τολμήσετε να κόψετε το σήμα της ΕΡΤ- Πάρτε πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

​«Κάποτε είχαν βασιλικά διατάγματα σήμερα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που φιμώνουν τη δημόσια τηλεόραση» δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το «λουκέτο» τ��ς δημόσιας τηλεόρασης.

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για «πραξικόπημα» που στρέφεται ευθέως εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και εναντίον του ελληνικού λαού που δικαιούται , όπως τόνισε αντικειμενικές ειδήσεις.

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «η κυβέρνηση λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και διατάζει να κλείσει την ΕΡΤ σαν να είναι τσιφλίκι της».
«Λένε ψέματα γιατί η ΕΡΤ δίνει στο Δημόσιο, δεν παίρνει» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στην ΕΡΤ για δύο λόγους . Πρώτον γιατί όπως ο ίδιος είπε, αυτό απαιτεί η τρόικα και δεύτερον γιατί θέλουν να μετατρέψουν τη δημόσια τηλεόραση σε μια νέα ΥΕΝΕΔ.

Τέλος, ο κ.Τσίπρας κάλεσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους Βενιζέλο και Κουβέλη να πάρουν θέση, αλλιώς όπως είπε θα έχουν και "αυτοί την ιστορική ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ".

«Καλώ τον κ.Σαμαρά να πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κόψει το σήμα της ΕΡΤ χωρίς απόφαση του ΕΣΡ και της Βουλής, γιατί όπως τόνισε αν το κάνει «θα είναι παράνομο και θα λογοδοτήσει στην δ��καιοσύνη».

«Είναι ζήτημα δημοκρατίας» τόνισε .

Βίντεο ΝΕΤ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top