Βενιζέλος: να συστρατευθούν και πάλι οι Έλληνες με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη

Ζήτησε να καλυφθεί το κενό μεταξύ ΝΔ και κομμουνιστικής Αριστεράς

Να συστρατευθούν με τη «μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη» ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε για τις εσωκομματικές εκλογές, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε για το ίδιο ζήτημα: «Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθύνω μια μεγάλη, φιλική, συντροφική πρόσκληση συστράτευσης σε όλους τους φίλους μας, όλα τα μέλη μας, όλους τους παλιούς ψηφοφόρους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όλα τα στελέχη που θέλουν να βοηθήσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα τυπικό κόμμα, είναι ο εκφραστής μιας πολύ μεγάλης παράδοσης κι ενός κοινωνικού και ιδεολογικού χώρου που κανείς δεν μπορεί να τον αγνοήσει ή να τον μειώσει. Γιατί αυτός ο χώρος ανάμεσα στη δεξιά και την κομμουνιστική αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ο χώρος που ιστορικά έχει ταυτιστεί με μεγάλες ριζοσπαστικές αλλαγές σε αυτό τον τόπο. Έχουμε επωμιστεί το βάρος της κρίσης αλλά αυτό αφορά τρία χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Πρέπει να θυμηθούν όλοι οι Έλληνες και να μάθουν οι νεότεροι, που δεν ξέρουν τι ισχύει στον τόπο αυτό και τι σημαίνει μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη».

Για τις εσωκομματικές εκλογές ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει τη θεσμική του συγκρότηση μετά το συνέδριο και την εκλογή των κεντρικών του οργάνων. Σήμερα αποκτά σε όλη τη χώρα τις δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές οργανώσεις, τις νέες Γραμματείες που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος και για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης αλλά και για την προετοιμασία των ευρωεκλογών, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σε επαφή με την κοινωνία και τον πολίτη».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top