Γιατί πήγε στον Αρχιεπίσκοπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Το παρασκήνιο της συνάντησης Ιερώνυμου-Βενιζέλου στην Μονή Πετράκη

Γιατί πήγε στον Αρχιεπίσκοπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

​Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Μονή Πετράκη, για θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

«Έργο δικό μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στις δυσκολίες του, να τον ενισχύσουμε ψυχικά, να του πούμε να έχει εγκαρτέρηση και να αγωνιστεί, όλοι μαζί αγωνιζόμενοι και ενωμένοι να μη μας πιάνει πανικός, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι γιατί όπως περάσαμε πολλές κρίσεις στην ιστορία αυτού του τόπου θα ξεπεράσ��υμε κι αυτή την κρίση» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «επειδή ο βασικός σκοπός της Εκκλησίας είναι η σωτηρία των ανθρώπων, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να εκπέμπεται ένα αισιόδοξο μήνυμα» και σημείωσε ότι «η χώρα μας, η κοινωνίας μας, που έχει περάσει και περνάει τόσα πολλά, έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το μήνυμα είναι μήνυμα ανόρθωσης και προοπτικής» και υπογράμμισε ότι αυτό όμως θέλει ενότητα, αλήθεια και δουλειά. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του και πως «ως κόμμα της κυβερνητικής συνεργασίας, θα λειτουργεί πάντα ως παράγοντας σταθερότητας, προκειμέν��υ να βρίσκονται λύσεις και στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας, αλλά και στα προβλήματα των απλών ανθρώπων».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι, πάντα, οι συζητήσεις με τον Μακαριότατο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και κρίσιμες «γιατί παρακολουθεί τα θέματα με αγάπη, μετριοπάθεια, διακριτικότητα», προσθέτοντας ότι αυτός είναι άλλωστε ο λόγος και ο ρόλος της Εκκλησίας, η οποία - όπως είπε- «δεν είναι ούτε παράρτημα του κράτους, ούτε μια απλή μη κυβερνητι��ή οργάνωση, αλλά ένας ιερός οργανισμός».

Βίντεο ΝΕΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top