Σαλαγιάννης: τα έξοδα για προσλήψεις, ταξίδια, κινητά «βούλιαξαν» το ταμείο του ΠΑΣΟΚ

Από 12,3 εκ. ευρώ το χρέος το 2003 εκτοξεύθηκε στα 135 εκ. ευρώ σήμερα

Σαλαγιάννης: τα έξοδα για προσλήψεις, ταξίδια, κινητά «βούλιαξαν» το ταμείο  του  ΠΑΣΟΚ

Πρώτη ανάρτηση 19.39

Στις προσλήψεις υπαλλήλων, στα ταξίδια στελεχών, στην υπέρογκη χρήση κινητών τηλεφώνων, στις μεγάλες εκλογικές δαπάνες, στα ενοίκια, όπως και στα έξοδα για δημοσκοπήσεις και εταιρείες συμβούλων απέδωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης την οικονομική κατάσταση του κόμματος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού του συμβουλίου, υπό την προ��δρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κατά τη συνεδρίαση ο κ. Βενιζέλος επισήμανε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ έμπαινε μέσα 10 εκ. ευρώ τον χρόνο μετά το 2003, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία του ότι για πολλά από τα έξοδα δεν υπήρχαν παραστατικά!
Ο κ. Σαλαγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το χρέος του ΠΑΣΟΚ εκτοξεύθηκε από το 2003, όταν ήταν 12,3 εκατ. ευρώ , στα 135 εκατ. ευρώ σήμερα, ενώ οι εργαζόμενοι από 88 επί ηγεσίας Κώστα Σημίτη το 2003 έφτασαν τους 168 σήμερα.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν να κόστισαν 53 εκ. ευρώ οι μετακινήσεις ψηφοφόρ��ν μέσα σε μία πενταετία, όταν οι δαπάνες για τις μετακινήσεις ετεροδημοτών στις εκλογές του 2011 ήταν μειωμένες κατά 95% σε σχέση με το 2009 και οι γενικότερες εκλογικές δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 80%.

Κατά τον κ. Σαλαγιάννη μάλιστα μοναδικός τρόπος για να επιβιώσει οικονομικά το ΠΑΣΟΚ είναι να μην ξεπερνούν τα μηνιαία έξοδά του τις 100.000 ευρώ, ενώ χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο να ζητηθεί κάθε ενεργό μέλος του κινήματος να πληρώνει συνδρομή ενός ευρώ το μήνα.

Από την άλλη πλευρά πάντως, στελ��χη που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου, όπως ο Μ. Καρχιμάκης, υποστήριξαν ότι οι διαρροές πριν καν υπάρξει το πόρισμα των ελεγκτικών οίκων δημιούργησαν προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ. «Όσοι το έκαναν πήραν την παράταξη στο λαιμό τους» φέρεται να ανέφερε ο πρώην υφυπουργός.

Κατά τα άλλα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς όπως και η οριοθέτηση από τη Νέα Δημοκρατία. Τα περισσότερα μέλη φέρονται να σχολίασαν ότι πρέπει να συζητηθούν ο εκλογικός νόμος - τον οποίο χαρακτήρισαν καταλύτη για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς - και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης...

«Μιλάμε για Κεντροαριστερά, όχι μόνο ΔΗΜΑΡ, αφορά και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση είναι μέσο πίεσης και προς τους δύο, πιέζουμε αυτούς τους χώρους στους οποίους έχουν προσφύγει κάποια στελέχη» φέρονται να ζήτησαν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top