«Καλάθι του Άη Βασίλη»: Οι λίστες των 15 καταστημάτων με τα παιχνίδια

Πρεμιέρα σήμερα και για το καλάθι των Χριστουγέννων στα σούπερ μάρκετ

Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι των Χριστουγέννων» και το «καλάθι του Άη Βασίλη» / Bίντεο Mega

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης θα παρουσιάσει συγκεντρωτικά στοιχεία και αναλυτικούς πίνακες για την πορεία στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας Καλάθι του Νοικοκυριού .

Πρεμιέρα σήμερα για το εορταστικό ωράριο με ανοιχτά καταστήματα

Παράλληλα, στο Καλάθι του Άη Βασίλη που ξεκινά σήμερα Τετάρτη ήδη δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν οι εξής αλυσίδες παιχνιδιών: Max Stores, Mουστάκας, Toys-shop.gr, patini.gr, jumbo.gr, perfect toys, koumis toys, toy city, Mothercare,comfuzio. 600-700 κωδικοί!».

Ο «σάκος του Άη Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου / Φωτογραφία eurokinissi

Αυτό ανέφερε χθες σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ γνωστοποίησε τα εξής: «7η εβδομάδα εφαρμογής του Καλαθιού» και οι μειώσεις συνεχίζονται: Από τα 850 προϊόντα αυξήθηκαν μόνο τα 48 (6%), 129 (15%) μειώθηκαν και τα υπόλοιπα 673 (79%) παρέμειναν ίδια! Αύριο στις 09:30 σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάζουμε όλα τα στοιχεία αναλυτικά».

Καλάθι του Άη Βασίλη και για τα e-shop παιχνιδιών

Σημειώνεται ότι χθες βράδυ αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα e-katanalotis οι, συνολικά, 15 αλυσίδες παιχνιδιών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του Αη Βασίλη» με τις τιμές τους.

Πρεμιέρα για το καλάθι των Χριστουγέννων και το καλάθι του Άη Βασίλη

«Πρεμιέρα» σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, για το «καλάθι των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ και για τον «σάκο του Άη Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών. Το «καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου είναι ένα διευρυμένο, ως προς τις κατηγορίες, «καλάθι του νοικοκυριού», καθώς προστέθηκαν η γαλοπούλα και το μοσχάρι καθώς και τα γλυκίσματα: βασιλόπιτα ή τσουρέκι και η σοκολάτα.

Ο «σάκος του Άη Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά.

«Πρεμιέρα» σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, για το «καλάθι των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ και για τον «σάκο του Άη Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών / Φωτογραφία eurokinissi

Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές θα αναρτάται στο e-καταναλωτής, όπως γίνεται και στο αντίστοιχο «καλάθι του νοικοκυριού». Ευκρινής κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Καλάθι νοικοκυριού: Πώς θα βλέπουμε προϊόντα και τιμές στο e-Καταναλωτής

Αναλυτικά οι κατηγορίες είναι:

* Επιτραπέζια / Παζλ

* Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

* Βρεφικά παιχνίδια

* Φιγούρες δράσης

* Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ., παιχνίδια με τουβλάκια)

* Οχήματα - Τηλεκατευθυνόμενα

* Ηλεκτρονικά παιχνίδια

* Αθλητικά παιχνίδια (π.χ., μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

* Λούτρινα

* Μουσικά παιχνίδια

Δείτε τις λίστες με τα παιχνίδια για το Καλάθι του Άη Βασίλη

Στην ειδική κατηγορία στο e-katanalotis.gov.gr έχουν αναρτήσει λίστες με παιχνίδια συνολικά 15 αλυσίδες καταστημάτων με τους κωδικούς να ξεπερνούν τους 700.

Bla Bla (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
comfuzio (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
e-fantasy.gr (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
eToy (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
e-tza.gr (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
Funny Bunny (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
jumbo.gr (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
Max Stores (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
Mothercare (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
Mουστάκας (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
playmobil.gr (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
Πολίτης Κλήμης (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
perfect toys (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
toy city (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)
Toys-shop.gr (δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια εδώ)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top