Νέα μέτρα στήριξης: Μηνιαία επιταγή ακρίβειας εξετάζει η κυβέρνηση

Θα συνεχιστεί η επιδότηση στο ρεύμα και το 2023

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2023 / Βίντεο: ΑΝΤ1

Ένα ακόμα πακέτο με μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, αλλά και επιχειρήσεις, σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ και την πρώτη δόση του αυξημένου επιδόματος θέρμανσης, που θα πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα, αλλά και το έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων των 600 ευρώ στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καλύψει μέρος των απωλειών από το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε είδη διατροφής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι νέες παρεμβάσεις πιθανόν να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στη Βουλή, όταν θα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του 2023.

Ενεργειακή κρίση: Μοντέλο «δύο πόλων» στα μέτρα στήριξης θέλει το Eurogroup

Τα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση είναι:

Αποκάλυψη Star: Νέο πακέτο στήριξης 500 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια

1. Μια νέα επιταγή ακρίβειας στα ευάλωτα νοικοκυριά, η οποία σχεδιάζεται για τους πρώτους μήνες του 2023.

Νέα μέτρα στήριξης: Στόχος της κυβέρνησης είναι να καλύψει μέρος των απωλειών από το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε είδη διατροφής

Η στήριξη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, θα μπορούσε να είναι μηνιαία, π.χ με 50 ευρώ το μήνα, ή τριμηνιαία παρέμβαση, με μεγαλύτερο ποσό (πχ. 200 ευρώ). Θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια με στόχο να στηριχθούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το μέτρο θα μπορούσε να καλύψει περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά, όσοι ήταν δηλαδή και οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 με τα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια (30.000-45.000 ευρώ).

Επίδομα παιδιού: Νωρίτερα η πληρωμή του λόγω Χριστουγέννων

2. Επέκταση της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης, που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου για ακόμα δύο ή τρεις μήνες  Επισημαίνεται ότι σήμερα η επιδότηση με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 25 λεπτά το λίτρο.

Food Pass: Έρχεται voucher για τρόφιμα από το νέο έτος

3. Επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης με ημερομηνία λήξης και σε συνάρτηση με τις τιμές.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα με το ύψος της κρατικής ενίσχυσης να εξαρτάται από τη πορεία των τιμών τους επόμενους μήνες και με στόχο να αποσβένεται ποσοστό έως 90% από τις επιβαρύνσεις στα οικιακά τιμολόγια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top