Στροφή από το ρεύμα και το φυσικό αέριο στο φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης

Ειδικά κίνητρα για αλλαγή ή μετατροπή στα συστήματα θέρμανσης 

Η κυβέρνηση με ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης θα επιχειρήσει να «φρενάρει»  το ντόμινο των επιπτώσεων, από την τρελή κούρσα του φυσικού αερίου. Το κόστος των επιδοτήσεων ανεβαίνει, όμως, μήνα με το μήνα, όπως αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 και στον Γιώργο Ευγενίδη, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.  

Νέα μέτρα στήριξης: Πάνω από 10 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις 

Η κούρσα του φυσικού αερίου σπρώχνει προς τα πάνω την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αύριο, επιστρέφει πάνω από τα 500 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας και όλα δείχνουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, αλλά μένει να διευκρινιστεί μέχρι πότε αυτές θα είναι οριζόντιες, χωρίς κριτήρια. 

Ακρίβεια: Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο

Όσον αφορά, δε, στη θέρμανση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζονται ειδικά κίνητρα για στροφή από το ακριβό ηλεκτρικό και το πανάκριβο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει γύρω στο 1 ευρώ και 70 λεπτά. 

«Κλειδί»  η εξοικονόμηση ενέργειας – «ασπίδα» στα ευάλωτα νοικοκυριά 

Ως «κλειδί» χαρακτηρίζεται η εξοικονόμηση ενέργειας και γι' αυτό ετοιμάζονται ειδικά κίνητρα για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά θα στηριχθούν με ειδικές ενισχύσεις. 

Στα 200 ευρώ η νέα επιταγή ακρίβειας: Αυξάνονται οι δικαιούχοι

«Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης εξαντλώντας -αλλά όχι παραβιάζοντας- τα δημοσιονομικά περιθώρια που δημιουργούνται» δήλωσε κατά το briefing των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top