Μπήκε ο «κόφτης» θερμοκρασίας στα κλιματιστικά του Δημοσίου

Πλαφόν για την κατανάλωση ενέργειας και στον φωτισμό οδών και μνημείων

Η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο, ξεκίνησε ήδη στη χώρα μας. Με Υπουργική Απόφαση ορίζεται τα κλιματιστικά θα πρέπει να ρυθμιστούν στους 27 βαθμούς για το καλοκαίρι και στους 19 βαθμούς για το χειμώνα. Επιπλέον θα πρέπει μειωθεί κατά 10% η κατανάλωση ρεύματος για τον φωτισμό των δρόμων, αλλά και για τον καλλωπιστικό και διακοσμητικό φωτισμό κτιρίων και μνημείων. 

Τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στον δημόσιο φωτισμό

Τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στον δημόσιο φωτισμό 

Επίτροπος Ενέργειας: Ετοιμαστείτε για όλα, η Ρωσία θα κάνει εκβιασμούς

Υπουργός Ενέργειας: έχουμε το μικρότερο ρίσκο στην Ευρώπη

Έκτακτη σύσκεψη για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, συγκάλεσε το πρωί ο υπουργός Ενέργειας υπό τη βαριά σκιά των εξελίξεων στην Ευρώπη.

Έκτακτη συνεδρίαση για το φυσικό αέριο - Συναγερμός στην κυβέρνηση 

Η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση ενεργειακού συναγερμού, ενώ ειδικά η Γερμανία σχεδιάζει ακόμα και έκτακτα μέτρα για το Φθινόπωρο, όπως οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος, αν σταματήσει η ροή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.  Όλη αυτή η αβεβαιότητα προκάλεσε σήμερα νέο ράλι στην τιμή του φυσικού αερίου, που ξεπέρασε τα 161 ευρώ! Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, μετά την ανάλυση όλων των σεναρίων που εξετάστηκαν το πρωί, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα ρίσκα επάρκειας στην Ευρώπη.

Σκρέκας: ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από Ρωσία
.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top