Ενδιάμεσες Εκπτώσεις: Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Κογιουμτσής στο star.gr: Έως και 50% το ποσοστό των εκπτώσεων

Όλα όσα είπε ο Νίκος Κογιουμτσής αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας   

Κοσμοσυρροή παρατηρείται από νωρίς το πρωί σήμερα στην Ερμού, καθώς πρεμιέρα έκαναν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 15 Μαΐου. 

«Την Κυριακή 8 Μαΐου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθηνάς, 11:00- 18:00», είπε στο star.gr ο Νίκος Κογιουμτσής αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.

ενδιάμεσες εκπτώσεςι

Έως και τις 15  Μαΐου θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσοστό της έκπτωσης το επόμενο δεκαήμερο μπορεί να φτάσει έως και το 50%.

«Όχι όμως σε όλα τα είδη…Σημαντικές εκπτώσεις αναμένεται να δούμε κυρίως στην ένδυση, στην υπόδηση, στα ηλεκτρικά είδη, στα καλλυντικά και στα παιχνίδια», σημείωσε.

Ανακοινώνεται νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

«Παρωχημένος ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων»

Σύμφωνα με τον κ. Κογιουμτσή, το επόμενο δεκαήμερο οι καταναλωτές δεν αναμένεται να δουν γενναίες εκπτώσεις, δεδομένου ότι πρόκειται για αρχή της σεζόν και από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες αδυνατούν να προχωρήσουν σε μεγάλα «ψαλίδια».

«Οι έμποροι επιχειρηματίες έχουμε απευθυνθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και τους έχουμε πει ότι είναι ένας παρωχημένος θεσμός. Εκ των πραγμάτων δεν επωφελείται ούτε ο καταναλωτής, αλλά ούτε και ο επιχειρηματίας. Εκεί που υπάρχουν γενναίες εκπτώσεις είναι στο τέλος της σεζόν, κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων, τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο, όπου τότε υπάρχει στοκ εμπόρευμα και οι έμποροι προχωρούν σε πράγματι γενναίες εκπτώσεις», είπε.

κόσμος στην Ερμού- Εκπτώσεις

Την Κυριακή 8 Μαΐου τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν 11:00- 18:00 (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις εκπτώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Κογιουμτσή, προκειμένου οι καταναλωτές να βγουν κερδισμένοι θα πρέπει:

  • Nα κάνουν έρευνα αγοράς
  • Nα προσπαθήσουν να μην πέσουν στην παγίδα των πλασματικών εκπτώσεων 

«Αυτό νομίζω κάνει καλό και σε εμάς και στην αγορά και στην οικονομία, καθώς έτσι λειτουργεί καλύτερα και ο ανταγωνισμός», σημείωσε.

Ακρίβεια: Η λίστα με τα τρόφιμα που θα αυξηθούν έως 50% τον Μάιο και Ιούνιο

«Υποτονική η αγοραστική κίνηση το Πάσχα. Έως και 20% κάτω ο τζίρος»

Υποτονική ήταν, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, η αγοραστική κίνηση την περίοδο του Πάσχα.

«Σίγουρα θα έχουμε ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι, όπως φαίνεται από τις προσλαμβάνουσες που έχουμε και από την Αθήνα και από την υπόλοιπη χώρα. Η πτώση του τζίρου μπορεί να φτάνει ή να ξεπερνά ακόμη και το 20% σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε ο κ. Κογιουμτσής.

εκπτώσεις

Kατά τη διάρκεια των εαρινών εκπτώσεων επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης, εκτός από την παλιά και νέα τιμή του προϊόντος που αναγράφεται επάνω σε αυτά (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Όπως εξήγησε, πίσω από τα μειωμένα ταμεία, κρύβεται ο καιρός που δεν στάθηκε σύμμαχος για τις αγορές, αλλά και η ακρίβεια. 

«Γενικά υπάρχει μία δυσκολία στο να καταναλώνει ο πολίτης και αυτό το βλέπουμε στα ταμεία μας. Από τη μία πλευρά είναι η ακρίβεια, που ψαλιδίζει πια το διαθέσιμο εισόδημα και από την άλλη πλευρά είναι δυστυχώς και η ενεργειακή κρίση... Έχουν πάθει σοκ και δέος όσοι έχουν λάβει τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, τόσο τα νοικοκυριά, όσο και οι επιχειρήσεις. Δεδομένων αυτών και επειδή η αγορά είναι και ψυχολογία, τα πράγματα ήταν δύσκολα, μέσα στην εορταστική περίοδο», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Περιμένουμε μια καλή χρονιά στον τουρισμό

Την ίδια ώρα, όπως πρόσθεσε, οι επιχειρηματίες του κλάδου κρατούν μικρό καλάθι και για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

«Είναι μία περίοδος δύσκολη όπου όλοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν υποχρεώσεις του παρελθόντος. 4,5 εκατομμύρια Έλληνες είναι σε μία ρύθμιση αυτή τη στιγμή, οπότε πρωτίστως θα αποκαταστήσουν πρώτα τις οποίες υποχρεώσεις έχουν και μετά ό,τι περισσέψει θα το ακουμπήσουν στην αγορά», τόνισε.

Πατάει γκάζι ο τουρισμός: Πάνω από 1 εκατ. αφίξεις ήδη κλεισμένες για Μάιο

«Περισσότεροι τουρίστες φέτος το Πάσχα… αλλά άφησαν λιγότερα στην αγορά»

Αν και φέτος το Πάσχα ήταν περισσότεροι οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Αθήνα σε σχέση με πέρυσι, αυτό δεν αποτυπώθηκε στα ταμεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον κ. Κογιουμτσή.

«Υπάρχουν τουρίστες και αυτό είναι θετικό. Το Πάσχα των Καθολικών καταγράφηκε ένα αρκετό τουριστικό ρεύμα. Σε κάθε περίπτωση όμως η κρίση και η ακρίβεια μαστίζει πια όλους σε παγκόσμιο επίπεδο. Φαίνεται λοιπόν ότι και οι τουρίστες δυσκολεύονται, δεν πολυξοδεύουν και αυτό το βλέπουμε στα έσοδα που έχουμε από το τουριστικό ρεύμα.
Αν και ήρθαν περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι, ξοδεύουν λιγότερο. Δεν είναι ο τουρίστας ο ποιοτικός, που είχαμε, ο όποιος κατά κεφαλήν θα είχε ένα αυξημένο ποσοστό σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της αγοράς», είπε.

τουρίστες στην Αθήνα

Χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν τα ταμεία στην αγορά, παρά την αύξηση του αριθμού των τουριστών φέτος το Πάσχα  (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Όπως συμπλήρωσε, οι επαγγελματίες του κλάδου εναποθέτουν πλέον τις όποιες ελπίδες τους για να αυξήσουν τα έσοδα τους και την κατά κεφαλήν δαπάνη μέσα στην τουριστική περίοδο, στους Αμερικανούς τουρίστες, που είναι τα λεγόμενα, “μεγάλα τουριστικά πορτοφόλια”.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top