Πρόστιμο 70.000 ευρώ σε e-shop: Έπαιρνε χρήματα αλλά δεν παρέδιδε προϊόντα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή    

eshop pos

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ σε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop),  από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή.  

Απάτη τύπου carousel από τρία e-shop με κινητά και υπολογιστές

Το e-shop διέθετε προς πώληση ευρεία γκάμα προϊόντων. Όμως, η επιχείρηση αποδεχόταν τις παραγγελίες των καταναλωτών και εισέπραττε το τίμημα της πώλησης των προϊόντων χωρίς ουδέποτε να τα παραδίδει στους καταναλωτές! 

Τσουχτερό πρόστιμο σε e-shop: Έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα

Η επιχείρηση δραστηριοποιήθηκε κυρίως εντός του μηνός Οκτωβρίου 2021, με παρουσία σε ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.  Στο τέλος του ίδιου μήνα, η επιχείρηση έκλεισε τα γραφεία της  στο Κερατσίνι Αττικής, την ιστοσελίδα της και το τηλεφωνικό της κέντρο ενώ παράλληλα διακόπηκε η παρουσία της στην ψηφιακή πλατφόρμα  μετά από τις πρώτες καταγγελίες καταναλωτών περί μη παράδοσης των προϊόντων. Οι καταναλωτές ουδέποτε παρέλαβαν τα προϊόντα που αγόρασαν με χρήση κάρτας ή τραπεζική μεταφορά χρημάτων. 

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές έχουν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, τη δυνατότητα αμφισβήτησης της συναλλαγής μέσω της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται, μόνο εφόσον η αγορά γίνεται με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής τραπεζικής κάρτας. Η αμφισβήτηση της συναλλαγής και η αναζήτηση των χρημάτων που πληρώθηκαν δεν είναι ευχερής στην περίπτωση που η πληρωμή γίνεται με απευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. 

Οι καταναλωτές μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και παραβάσεων της καταναλωτικής νομοθεσίας στη γραμμή 1520 (Γραμμή του Καταναλωτή) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top