Νέα μέτρα εστίαση: Απώλειες στον τζίρο τους μετρούν οι επιχειρήσεις

Να επιτραπεί η είσοδος στο εσωτερικό με rapid test ζητούν οι ιδιοκτήτες  

Απώλειες μετρούν στον τζίρο τους οι επιχειρηματίες της εστίασης το πρώτο σαββατοκύριακο των νέων μέτρων, ενώ ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κλάδου, αλλά και του λιανεμπορίου, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι οι εμβολιασμένοι δε θα χάσουν τις ελευθερίες τους. 

Μητσοτάκης: Οι εμβολιασμένοι δε θα στερηθούν τις ελευθερίες τους

Τα νέα μέτρα σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ είναι ήδη σε ισχύ, όπως φαίνεται και από τα πλάνα με τους εντατικούς ελέγχους που κατέγραψε η κάμερα του Star.   

Δεν είναι λίγοι όμως οι καταστηματάρχες που μιλούν για μεγάλες απώλειες στον τζίρο τους. Πολλοί πελάτες δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά μαζί τους και προτίμησαν να φύγουν παρά  να απολαύσουν τον καφέ η το φαγητό τους. 

Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από την κυβέρνηση να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι με rapid test στο εσωτερικό καθώς ήδη όπως υποστηρίζουν ο κλάδος οδηγείται σε ένα άτυπο lock down. 

Νέα μέτρα: «Σαρωτικοί» έλεγχοι το Σάββατο - «Λουκέτα» και 11 συλλήψεις

Κάποιοι εργαζόμενοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι πολλοί πελάτες αντέδρασαν έντονα στην προτροπή τους για επίδειξη ταυτότητας, όπως επιβάλλεται. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με εκπροσώπους του λιανεμπορίου και της εστίασης. 

Τσίπρας Πανδημία: Να φύγει ο Μητσοτάκης αν δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις

 Οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου έκαναν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό από πλευράς των σούπερ μάρκετ, όπου δεν ισχύουν τα μέτρα και ζήτησαν ίσους όρους λειτουργίας στην αγορά. 

«Παράθυρο» για νέα μέτρα και στα σούπερ μάρκετ

Αντιδρούν όμως και οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων που συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ζητούν να εξαιρεθούν από τα μέτρα καθώς τα καταστήματα τους θεωρούνται υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top