Πήραν «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων – «Μπουρλότο» στα νησιά

Το «ράλι» στην ενέργεια φέρνει ανατιμήσεις στα ράφια των καταστημάτων 

Αντιμέτωπα με ένα πρωτοφανές κύμα διεθνών ανατιμήσεων στην Ενέργεια, που φτάνει ως την τσέπη τους είναι τα νοικοκυριά. Βενζίνη, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης προκαλούν νευρική κρίση στους καταναλωτές και πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, που είναι έτοιμη για νέο πακέτο μέτρων. 

Γεωργιάδης: Παράταση στα μέτρα στήριξης για τις τιμές της ενέργειας 

 «Στα 2,03 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης, στα 1,73 ευρώ το πετρέλαιο, στα 1,38 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης» δηλώνει για τις πρωτοφανείς τιμές στα καύσιμα ο πρατηριούχος στη Σίφνο Μανώλης Κόμης. 

Η Σίφνος δεν είναι η εξαίρεση. Στα νησιά, οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει «φωτιά» για τα καλά. Στη Μήλο η απλή αμόλυβδη αγγίζει τα 2,2 ευρώ, στη Σαντορίνη και στη Μύκονο «πάτησαν»  τα 2 ευρώ. Η τάση των τιμών είναι ανοδική και η αγοραστική διάθεση έντονα πτωτική.... 

Για μείωση της κατανάλωσης κατά 30% τις τελευταίες 15 ημέρες μιλά στο Star o Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Αττικής πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων.  

Η Κομισιόν ετοιμάζει «εργαλειοθήκη» για τις αυξήσεις στην ενέργεια  

«Καίει» το κόστος θέρμανσης

Ο κόσμος προβληματισμένος  και για το κόστος θέρμανσης τον φετινό χειμώνα.  

Σε 12 Νομούς της χώρας, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά το 1, 20 ευρώ.  Ενδεικτικό της πίεσης που νιώθουν τα νοικοκυριά, είναι ότι ακόμα και αυτές οι υψηλές τιμές είναι 2% χαμηλότερες από αυτές του φυσικού αερίου! 

Όπως δηλώνει ο Γιώργος Ασμάτογλου,  τ. πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ,  το αυξημένο επίδομα θέρμανσης δεν θα μπορέσει να καλύψει το αυξημένο κόστος,  ειδικά αν ο χειμώνας είναι βαρύς 

Την ανάγκη η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου να μην προκαλέσει αυξήσεις στη θέρμανση επισήμανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Μητσοτάκης σε Σχοινά: Να αγοράσουμε φυσικό αέριο ως ΕΕ, όπως με τα εμβόλια

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, που παρασύρονται από το ράλι του φυσικού αερίου. Στην Ελλάδα βρίσκονται σταθερά πολύ πάνω από τα 200 ευρώ

Ανατιμήσεις και στα ράφια των καταστημάτων 

Το 42% των παραγωγικών επιχειρήσεων δηλώνει, ήδη, ότι θα περάσει αυξήσεις ως 15% στον καταναλωτή, ενώ το 13% προετοιμάζει το έδαφος για ανατιμήσεις πάνω από 30%!

Ήδη σημειώνεται αύξηση 40% στην τιμή του πετρελαίου, ενώ το 37% των επιχειρήσεων βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του λουκέτου...

Το ζήτημα του ενεργειακού κόστους θα απασχολήσει και τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να υπάρξει κοινό «μέτωπο» από τις χώρες του Νότου.        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top