Επίδομα 534 ευρώ: Οδικός χάρτης για αναστολές συμβάσεων και τον Αύγουστο

Οι κλάδοι που μπορούν να αξιοποιήσουν το μέτρο και η «Συν-Εργασία»

χρήματα

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι μπορούν να το αξιοποιήσουν το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας (του επιδόματος των 534 ευρώ)  τον Αύγουστο  μόνο οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους κλάδους οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, πηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους, υπηρεσίες παιδοτόπου και υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις. 
 

Υπ.  Εργασίας: Τηλεφωνικό κέντρο για απαντήσεις σε ασφαλιστικό - εργασιακά

Οι επιχειρήσεις αυτές (για τις οποίες δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας) μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους που είχαν προσληφθεί έως και την 31η Μαρτίου 2021

Επίδομα 534 ευρώ για καλλιτέχνες: Μέχρι πότε είναι η διορία για αιτήσεις

Από 1 Αυγούστου 2021 το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ»  θα είναι διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Αύγουστο. Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα από 1 έως και 3 Αυγούστου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Αύγουστο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως και 3  Αυγούστου 2021.

Από 4 Αυγούστου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις περιπτώσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Επίδομα 534 ευρώ: Από σήμερα οι δηλώσεις αναστολών για Ιούλιο

Οι κωδικοί των δραστηριοτήτων για το επίδομα των 534 ευρώ τον Αύγουστο 

Ο πίνακας  των κωδικών δραστηριοτήτων είναι:  

82.30    Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων     
88.10.11    Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους    
93.29.19.05    Υπηρεσίες παιδοτόπου    
94.99.16    Υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις    


Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων, σε περίπτωση πενταψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων, κ.ο.κ.
Διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει το όριο των 16 ωρών εργασίας  εβδομαδιαίως, ούτε το κριτήριο τζίρου.

 

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

 

Α. Για τον μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021 – Α΄ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
 
Στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ, κατά την περίοδο 1 Αυγούστου – 31 Αυγούστου 2021.

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» - Οι νέοι δικαιούχοι

Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό - Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

Β. Για τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ  2021– Β΄ ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ 
Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» από 2 έως και 20 Αυγούστου 2021.

Νέα προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων (μονομερείς) εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης στον κλάδο τουρισμού για Μάιο-Ιούνιο

Δίνεται εκ νέου δυνατότητα από 2 έως 20 Αυγούστου 2021 για την υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων καθώς και ορθών επαναλήψεων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top