Στρατηγική συμμαχία με την Ινδία «χτίζει» η Ελλάδα

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ανατολική Μεσόγειος και Τουρκία

Στρατηγική συμμαχία με την Ινδία χτίζει η Αθήνα, θέλοντας να πετύχει σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων με την έκτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αλλά και τη δημιουργία ενός ισχυρού άξονα απέναντι στην Τουρκία. 

Η πρώτη επίσκεψη Ινδού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα μετά από 18 χρόνια σηματοδοτεί τη βούληση των δύο πλευρών να συσφίξουν τις σχέσεις τους με γνώμονα το κοινό συμφέρον τους.

Δένδιας: Οι δράσεις του ΥΠΕΞ για μια οικονομία υψηλής παραγωγικότητας

Η Τουρκία υπέγραψε πρόσφατα αμυντική συμφωνία με το Πακιστάν, το οποίο αποκτά πλέον πρόσβαση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ινδία από την πλευρά της που έχει εχθρικές σχέσεις με το Πακιστάν, ενδιαφέρεται έντονα για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, οπότε «ποντάρει» στην Αθήνα. Αυτό ακριβώς το ενδιαφέρον θέλει να αξιοποιήσει η Αθήνα, που επιδιώκει να δημιουργήσει έναν ισχυρό άξονα με την Ινδία και τα Εμιράτα, απέναντι στα παιχνίδια της Τουρκίας.

Στις σημερινές επαφές συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και τη Λιβύη, συμφωνήθηκε ότι ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών, ενώ υπογράφηκε η προσχώρηση της Ελλάδας στην διεθνή πρωτοβουλία της Ινδίας για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top