Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες: Έως 19 Απριλίου οι αιτήσεις

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου, συμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

Προθεσμία έως και τις 19 Απριλίου για να υποβάλλουν τις αιτήσεις στην «Εργάνη» για το επίδομα των 400 ευρώ έχουν οι δικαιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

Με τα διευρυμένα κριτήρια, στους πληττόμενους κλάδους συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό κι , που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Νέα ενίσχυση σε επιχειρήσεις για φόρους και εισφορές

Το επίδομα απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως επίσης δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα για οφειλές προς αυτά, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 400 ευρώ

6910: Νομικές Δραστηριότητες
7111: Αρχιτέκτονες
7112: Μηχανικοί και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών
8621: Γενικά ιατρικά επαγγέλματα
8622: Ειδικά ιατρικά επαγγέλματα
8623: Οδοντιατρικά επαγγέλματα
7500: Κτηνίατροι
6920: Δραστηριότητες λογιστικής και παροχή φορολογικών συμβουλών
7022: Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης

Όσον αφορά τους εποχικά εργαζόμενους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, πρέπει να πληρούν όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

•    Απασχολήθηκαν κατά το 2019 –με πλήρη ή μερική απασχόληση- χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις το 2020

•    Ελαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019-Φεβρουαρίου 2020 ή τακτική επιδότηση ανεργίας επιμηκύνθηκε κατά 1 μήνα το ως άνω χρονικό διάστημα.

•    Δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν και δεν θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2020-Φεβρουαρίου 2021

•    Δεν έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας ή το επίδομα μακροχρονίως ανέργων για τους μήνες Σεπτεμβρίου 2020-Φεβρουαρίου 2021

•    Δεν είναι δικαιούχοι, δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από άλλη αιτία για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top