Νέα ενίσχυση σε επιχειρήσεις για φόρους και εισφορές

«Δώρο» 500 εκατομμυρίων ευρώ μέσω Επιστρεπτέας

Οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου, συμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

Προ των πυλών βρίσκεται η ενεργοποίηση του μέτρου της επιδότησης των παγίων δαπανών για τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν λάβει ενισχύσεις στο πλαίσιο των τριών πρώτων κύκλων επιστρεπτέας προκαταβολής.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι τα πρώτα πιστωτικά σημειώματα συμψηφισμού (κουπόνια) με μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις να δοθούν στους δικαιούχους έως τα τέλη Μαΐου.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Έως τις 19 Απριλίου οι αιτήσεις

Ο συμψηφισμός θα αφορά κάθε είδους φορολογική και ασφαλιστική υποχρέωση, από φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ έως ΕΝΦΙΑ και εισφορές, αλλά το πιστωτικό δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρελθούσες οφειλές παρά μόνο για τρέχουσες και έως το τέλος του 2021.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα πιστωτικό κουπόνι για συμψηφισμό με κάθε μορφής νέα φορολογική ή ασφαλιστική υποχρέωση, αξίας ίσης με το 35% των ενισχύσεων που έχουν λάβει από τους τρεις κύκλους επιστρεπτέας.

Μέτρα στήριξης για τουρισμό και γυμναστήρια στο «μοντέλο» της εστίασης

Παράδειγμα

Εάν μια επιχείρηση έλαβε ενισχύσεις 20.000 ευρώ μέσα από τους τρεις πρώτους κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής και δικαιούται «κούρεμα» στο προς επιστροφή ποσό στις 10.000 ευρώ, έχει τη δυνατότητα να λάβει έξτρα πιστωτικό συμψηφισμού φόρων και εισφορών ύψους 7.000 ευρώ.

Θα κληθεί όμως να επιστρέψει τελικά από τις αρχές του 2022 σε 60 μηνιαίες δόσεις, 20.000 ευρώ (ενώ συνολικά θα έχει λάβει 27.000 ευρώ).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top